Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Bugün beklemede kalınmalı…

Gün içi ara destek olarak 59.300, zarar kes olarak da 59.000 seviyesi kullanılabilir

Bigpara Haber

FED’in geçen hafta yaptığı faiz toplantısının ardından gelen açıklamaları “dağ fare doğurdu” şeklinde görmüştüm ve benzer bir durumun Perşembe – Cuma günlerinde yapılacak olan Avrupa Birliği (AB) liderler zirvesinde de gerçekleşebileceğine yönelik işaretler gelmeye başladı.



Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü


Her ne kadar daha öncesinde bu zirveye ve bu haftaya yönelik bakışım olumlu tarafta yer almış olsa da, Avrupa borç krizinin geldiği seviyeye rağmen Almanya Başbakanının taviz vermez tutumunu devam ettiriyor olması, insanı bu kadar olumlu olmaktan ziyade bir miktar temkinli olmaya itiyor.

Bu sebeple, AB zirvesi öncesinde taşınan hisse pozisyonları, “59.000 puan seviyesinin üzerinde kalındığı sürece korunmalı” düşüncesine geçiyorum. Dün özellikle Merkel’in açıklamalarının borç krizinin çözülmesini zorlaştıracağı şeklinde yorumlanması ve bunun global ekonomik canlanmayı engelleyeceği düşüncesi bosalara düşüş getirmişti ve bu geri çekilmenin boyutu İtalya, İspanya, Yunanistan gibi ülkelerede %6’lara ulaşmıştı.

Bugün ise, bu tedirginliğin yerini temkinliliğe bırakacağını ve borsaların gün içerisinde yayınlanacak veriler ve açıklamalarla yön bulmaya çalışacağını düşünüyorum.

Bugün ne yapılmalı?

Yurtdışı vadeli borsalardaki hafif alıcılı seyre bağlı olarak bugüne benzer şekilde başlangıç yapmasını beklediğim İMKB-100 endeksinde bugün beklemede kalınmasını tavsiye ediyorum. Gün içi ara destek olarak 59.300, zarar kes olarak da 59.000 seviyesi kullanılabilir. Olası yükselişlerde ise ilk direnç 60.000 seviyesinde olacaktır.

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler:

BOYNR, TSKB, ALARK, BIMAS, AEFES

Bugünkü Genel Kurullar:

ARSAN, EKIZ, HURGZ, KLMSN, MATAS, RANLO, TACYO, TUDDF

Günlük piyasa takvimi:

11:00 – (İtalya) Nisan ayı perakende satışlar açıklanacak
16:00 – (ABD) Nisan ayı S&P Case-Schiller konut fiyat endeksi açıklanacak (Beklenti: 0,4%)
17:00 – (ABD) Haziran ayı Richmond FED İmalat Endeksi açıklanacak (Beklenti: 5,0)
17:00 – (ABD) Haziran ayı CB tüketici güveni verisi açıklanacak (Beklenti: 63,5)

Yazarın Diğer Yazıları