Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Bu seviyelerden pozisyonlar korunmalı!

Bigpara Haber

Borç limitinde olumlu gelişmeler borsaları sürükledi...


ABD’de borç sorununun çözümüne yönelik sürdürülen görüşmelerde ilerleme kaydedilmesi, Senato Bütçe Komitesi’nin gelecek 10 yıl için belirlediği harcama kesintileri ve yeni gelirlerden oluşan planı Başkan Obama’nın övmesi, konut başlangıçları verisinin 575.000 olan beklentinin hayli üzerine çıkarak 629.000 olarak gerçekleşmesi, şirket bilançolarının tahminlerden iyi gelmesi gibi pozitif gelişmeler düne damgası vuran gelişmeler oldu ve bu kapsamda dünya borsaları dünü bu olumlu havayla %1’in üzerinde artıda tamamladı.

61.800 ve 61.500 seviyeleri hisse pozisyonlarının korunmasında önemli...

Dün seans sonrasında açıklanan Apple’ın bilançosunun beklentilerden çok daha iyi gelmesinin Asya Pasifik borsalarına ve vadeli borsalara verdiği destek bugün Avrupa borsaları ve IMKB açılışına da benzer şekilde yansıyacaktır diye tahmin ediyoruz. Yurtdışı borsaların dünkü pozitif seyrinde IMKB’nin gösterdiği kötü performans ve yabancı payının son 5-6 yılın en düşük seviyesine gerilemesi sıkıntı yaratırken, gün sonunda 61.800 seviyesinin üzerinde kalınması “bardağın dolu tarafını görmek” anlamında olumlu karşılanabilir.

Bu nedenle, bugün de 61.800 seviyesinin üzerinde kalındığı sürece hisse pozisyonları korunmalıdır. Gün içindeki veri akışına bakıldığında Intel, Amex, eBay, United Tech., US Bancorp gibi şirketlerin bilançolarının yanı sıra seans sonuna yakın ABD’de açıklanacak 2.el konut satışları datasının olduğunu görmekteyiz.

Bugünkü şirket karlarının nispeten zayıf kalabileceğini düşünmemize karşılık konut verisinde toparlanma beklentisinin birbirini dengeleyeceğini tahmin ediyor ve bu kapsamda gün içinde 61.800 ve 61.500 desteklerinin izlenmesini öneriyoruz. Şayet, günün son anlarında 61.500’ün üzerinde kalınamazsa, hisse azaltımı yapmakta fayda var.

Bugünün piyasa takvimi

11:30 – (İngiltere) İngiltere Merkez Bankası`nın son faiz toplantısının tutanakları açıklanacak
17:00 – (ABD) Haziran ayı ikinci el konut satışları açıklanacak (Beklenti: 4.900.000, Önceki: 4.810.000)
17:00 – (Türkiye) Hazine Haziran ayı toplam borç stokuna ilişkin verileri açıklayacak
17:30 - (ABD) Haftalık petrol stok verileri açıklanacak

Bugün açıklanacak ABD bilançoları

Intel (0.51 $), American Express (0.98 $), eBay (0.46 $), United Technologies (1.41 $), US Bancorp (0.53 $)

Hacimli artışta dikkat çeken hisseler: SNGYO, AYGAZ, PETKM, BAGFS, TAVHL

Yazarın Diğer Yazıları