Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Bu seviyeler pozisyon ayarlamaları için izlenmeli

Bigpara Haber

58.700 ve 59.000 pozisyon ayarlamaları için izlenmeli…

Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü


S&P’nin kredi notu görünümünü düşürmesinin üzerinde Avrupa ve ABD’de yayınlanan işsizlik, özel sektör istihdam verilerinin kötü gelerek olumsuz haber akışını desteklemesi dün İMKB’nin yurtdışından negatif yönde ayrışarak 59.500 ve 59.000 desteklerinin altına inmesine neden oldu.

Dünkü kapanış teknik açıdan zayıflığın tedirginliğe dönüşmesine yol açarken bunun devam edip etmeyeceğini bu iki günde yayınlanacak veriler ve Avrupa’dan gelecek haber akışı belirleyecektir. Bu kapsamda, bugün TÜİK’in açıklayacağı enflasyon verilerine yönelik beklentilerin kötümser tarafta olmasının beklenen bir durum olması ve datanın %1,31 olan beklentiden aşırı sapma göstermemesi halinde bunun negatif etkisinin sınırlı kalmasını bekliyorum.

Avrupa piyasalarının yeni güne %0,5 civarında artıda başlamasının etkisiyle İMKB’nin 59.000’in hemen üzerinde açılış yapmasına karşılık günün yönünü belirleyici esas gelişmeler 2.seansta gelecek aşağıdaki gelişmeler olacaktır. Her ne kadar şu an olumlu haber akışı bulunmuyor olsa da İMKB’nin bugünü 59.000 seviyesinin üzerinde tamamlamasını muhtemel görüyorum. Şayet aksi olur da satış baskısı artarsa destek olarak ve hisse azatlımı için 58.700 takip edilmelidir.

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler

Seans sonrasında 2012/03 bilançosunu açıklayan şirketler:
AFYON, ATSYO, EGGUB, MAALT, MYZYO, OYAYO, PRKAB, TCELL

Günlük piyasa takvimi

10:00 – (Türkiye) TÜİK Nisan ayı enflasyon verilerini açıklayacak
14:45 – (AMB) Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak (Beklenti: 1,0%)
15:30 – (AMB) Avrupa Merkez Bankası Başkanı, Para Politikası Kurulu toplantısı ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek
15:30 – (ABD) Haftalık işsizlik maaş başvuruları açıklanacak (Beklenti: 378.000)
xx:xx – (Türkiye) DENTA, EMBYO, ETYAT, EUKYO, MYZYO, NETAS, NIBAS`nin Olağan Genel Kurul toplantıları gerçekleştirilecek
*Beklentiler: Bloomberg’den alınmaktadır

Yazarın Diğer Yazıları