Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Bu hisse yakından takip edilmeli!

Bigpara Haber

Zayıf yurtdışı borsalara karşılık IMKB 61.000’in üzerinde...


Conference Board tüketici güveni verisinin tahminlerden iyi gelmesine karşılık S&P Case Schiller konut fiyat endeksi, yeni konut satışları gibi verilerin beklentileri karşılamaması, Ford Motor, 3M gibi şirket bilançolarının yatırımcıları tatmin etmemesi, ABD’de sürdürülen borçlanma limitinin arttırılması görüşmelerine ilişkin sıkıntılı süreç dün yurtdışı borsaların satış baskısında kalmasına neden oldu.

IMKB ise, ek bir gerekçe olmamasına karşılık nispeten daha sağlam durarak günü %0.56 oranında artıda ve 61.389 puan seviyesinden tamamladı.

Bakır fiyatları ve dolardaki artışın yanı sıra yarınki Hamitabat ihalesine bağlı olarak Park Elektrik’e dikkat...

Bugünün piyasa gündeminde, sadece ABD’de açıklanacak olan dayanıklı mal siparişleri verisinin yanı sıra Boeing, Dow Chemical, Visa bilançolarının bulunması, Temsilciler Meclisi’nde bugün görüşülmesi beklenen borç tavanının artırılması konusunun yarına ertelenmesi, datalara ilişkin zayıf beklentilerin olması, şayet yeni bir haber akışı yaşanmazsa, yurtdışı borsaların yatayda bir görüntü sergileyeceğini ortaya koyuyor. 

Bu kapsamda IMKB-100 endeksinin de gün boyunca benzer şekilde yatayda ve 61.000 – 61.800 aralığında hareket edeceğini tahmin ediyoruz. Önümüzdeki haftalarda yurtiçinde yayınlanacak 6 aylık mali tablolarda yaratılacak bilanço beklentileri nedeniyle 2.çeyrek kar beklentisi yüksek olan ve birkaçını dün de söylediğimiz hisselere yönelinmesini öneriyoruz.
 
Özellikle son haftalarda bakır fiyatlarındaki artışın 2.çeyreğe göre %5.0 seviyesine yükselmesi, yurtdışı satış fiyatının dolar bazında olması ve dolar / tl paritesinin 2.çeyreğe göre %5.5 artması, 50 MW’lık HES yatırımına başlanmış olması, grubun yarın teklif vereceği Hamitabat ihalesine katılacak olması, bakır fiyatlarının yıl genelini en az %20’lik artışla 9.000 $/ton seviyesinden kapatacağı tahminimizle Park Elektrik hissesinin yakından takip edilmesini tavsiye ediyoruz.

Bugünün piyasa takvimi:

11:00 – (Almanya) Mayıs ayı CB Öncü Göstergeler Endeksi açıklanacak
15:30 – (ABD) Haziran ayı dayanıklı mal siparişleri açıklanacak (Beklenti: 1.0%, Önceki: 1.9%)
17:30 – (ABD) Haftalık petrol stok verileri açıklanacak
21:00 – (ABD) Bej Kitap (Beige Book) raporu açıklanacak

Bugünkü ABD bilançoları:

Boeing (Beklenti: 0.96 $, Önceki: 0.78 $), Dow Chemical (Beklenti: 0.81 $, Önceki: 0.82 $), Visa (Beklenti: 1.23 $, Önceki: 1.23 $)

Hacim artışıyla dikkat çeken hisseler: BTAVHL, ECILC, PRKME, ISGYO, BIMAS


Adem ÖZEN

Yazarın Diğer Yazıları