Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Borsalar kırmızıya boyanacak!

Güne 58.000 civarından başlamasını muhtemel gördüğüm İMKB-100 endeksinde alt destek 57.400’de yer almakta

Bigpara Haber

Geçen hafta ABD’de yayınlanan önemli verilerin beklentileri karşılamayarak karışık gelmesi, Avrupa’dan gelen negatif haber akışı ve S&P’nin Türkiye’nin görünümünü düşürmesi, İMKB ve yurtdışı borsalar açısından sıkıntılı bir hafta yaşanmasına, borsaların ortalama %2 civarında değer kaybına neden olmuştu.


Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü


Fransa’daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Sarkozy’nin kaybederek tasarruf tedbirleri karşıtı Hollande’ın kazanmasının kesinlik kazanması ve yine hafta sonunda, Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletinde yapılan seçimlerde Merkel’in partisinin beklediği sonucu elde edememesi, yeni haftaya borsaların Avrupa borç sorununun çözümüne yönelik duyduğu kaygılarla gireceğini gösteriyor.

Zaten bu kapsamda ilk tepkiyi Japonya ve Hong Kong borsaları %2’nin üzerindeki değer kayıplarıyla veriyor. Şu an için piyasalardaki negatif havayı tersine çevirebilecek herhangi bir olumlu gelişme bulunmaması nedeniyle, hafta genelinde borsalardaki satış baskısının devam etmesi büyük bir olasılık olarak görünüyor. Genel görüntünün ve trendin aşağı görünmesine bağlı olarak yukarı yönelişlerin hisse azatlımı için değerlendirilebileceğini düşünüyorum. Bir süredir İMKB’de görülen zayıflığın 60.000’in aşağı kırılmasına, 59.000’in de test edilmesine neden olması ve yurtdışındaki görüntünün bozulması, artık hisse azatlımı yapmanın kesin olduğunu gösteriyor. Bu çerçevede, güne 58.000 civarından başlamasını muhtemel gördüğüm İMKB-100 endeksinde alt destek 57.400’de yer almaktadır.

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler:
-

Seans sonrasında 2012/03 bilançosunu açıklayan şirketler:
45 şirket seans sonrasında ilk çeyrek konsolide olmayan bilançolarını açıkladı

Yazarın Diğer Yazıları