Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Bilanço beklentisine yönelik hisse alınmalı

Bigpara Haber

Yurtdışındaki pozitif görüntüye bağlı olarak açılış artı tarafta…



Krizin İtalya’ya yayılacağı endişesinin hakimiyetini koruduğu dün, Yunanistan’da yeni hükümet üzerine anlaşma sağlanması Avrupa borsalarına gün içinde bir miktar soluk aldırdı.

Akşamüzeri S&P’nin Fransa’nın kredi notunu düşürdüğü haberinin çıkmasına karşılık hemen akabinde yalanlanması tedirginliğin boyutunu sınırlandırırken, bu gelişme S&P’nin Fransa’nın kredi notunu düşürmek için çalışma yaptığı şeklinde yorumlandı.

Dünkü ABD verilerinin beklentilerden iyi gelmesinin yanı sıra Cisco’nun bilançosunun tahminleri aşması, İtalya’nın reform paketini Senato’dan bugün geçireceği haberi ve Berlusconi sonrası isim arayışının hızlandırılması bugüne IMKB’nin 55.800 civarında başlayacağını gösteriyor.

Bilanço beklentisine yönelik hisse alınmalı…

Dün gösterge endeksin 54.800 seviyelerinden verdiği tepki ile 55.500’ün üzerinde yaptığı kapanış olumlu karşılansa da halen kısa vadeli ortalamalarının altında seyretmesi şu an için toparlanma eğiliminin zayıf olduğunu ortaya koyuyor. Aşağıdaki piyasa takviminden de görülebileceği üzere bugünkü yurtdışı haber akışı muhtemelen IMKB’nin gün içinde pozitif yönlü seyretmesine imkan tanıyacaktır ama politika yapıcılara olan güvensizliğin artmasına bağlı olarak özellikle Avrupa ekonomisindeki kırılganlığın sürüyor olması, orta uzun vadeli yeni pozisyon açma isteğini engelliyor.

Bu nedenle, gerek hafta sonu riskini almamak gerekse riski artırmamak için bugün sadece beklentisi olan hisselerde birkaç günlük pozisyon açılmasını öneriyoruz. Bu kapsamda, 9 aylık bilançoların son günü olması ve bugün açıklanacak 90 civarında bilançonun göz önünde bulundurulmasını tavsiye ediyoruz. 3.çeyrekte kurlardaki yükselişten kur farkı karı yazabilecek döviz fazlası olan ECZYT, ECILC, SELEC, IPEKE, KOZAA gibi şirketler bu iki günde getiri sağlayabilir.

Teknik açıdan olumlu gördüğümüz hisseler:

ALARK, GUBRF, TKFEN, HALKB

Seans sonrası bilançosu iyi gelen şirketlerden hareketli olabilecek hisseler:

ALARK, MGROS

Basında yer alan haberlerle pozitif seyredebilecek hisseler:

TAVHL: TAV, rotayı İskoçya’nın dünyaya açılan kapısı Edinburg’a çevirdi (Sabah)
DERIM: Şartlar uyarsa İtalya’da 20-30 mağazalık bir zinciri satın alabiliriz (Sabah)

Günlük piyasa takvimi:

10:00 – (Türkiye) TÜİK Eylül ayı sanayi üretim endeksini açıklayacak
14:00 – (Yunanistan) Yeni hükümet yemin ederek erken seçimlere kadar görev yapacak
14:30 – (Türkiye) TCMB beklenti anketinin Kasım ayı ilk sonuçları açıklanacak
16:55 – (ABD) Michigan Üniversitesi tüketici güveni açıklanacak (Beklenti: 61.5)
17:00 – (Türkiye) Hazine Ekim ayı nakit dengesi ve faiz dışı denge sonuçlarını açıklayacak
24:00 – (Türkiye) İMKB`de işlem gören bankalar 2011 yılı 9 aylık konsolide olmayan ve diğer tüm şirketler de konsolide olan mali tablolarını açıklayacak
xx:xx – (İtalya) Mali istikrar yasasındaki değişiklik Senato’da görüşülecek...

Yazarın Diğer Yazıları