Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Beklentiler bitiyor, hisse azaltma zamanı

Son bir aydır devam eden yükseliş eğiliminin yarınki Avrupa Merkez Bankası toplantısına kadar devam edecek

Bigpara Haber

Son bir aydır devam eden yükseliş eğiliminin yarınki Avrupa Merkez Bankası toplantısına kadar devam edeceği düşüncem ve bu kapsamda 62.400 – 63.500 aralığına yükseliş öngörümün gerçekleşmekte olduğunu görüyoruz.

Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü


Önceki gün yurtdışının aksine endeksin değer kaybetmesiyle yatırımcıların korkutulması, dün ise tekrar yükselişe katılmalarının sağlanmaya çalışılmasının çok fazla devam etmeyeceğini düşünüyorum. Yarınki Avrupa Merkez Bankası toplantısının ardından beklentilerin son bulacak olması (şayet 50 baz puanlık indirim olmazsa) muhtemelen borsalara kar satışları yönünde yansıyacaktır. AB liderlerinin geçen haftaki kararları her ne kadar piyasalarda olumlu algılanmış olsa da, bana göre bu kararlar Avrupa ekonomisini kısa vadede düzltebilecek güce sahip değil ve bu kapsamda da yaratılan bu pembe tabloya çok fazla güvenilmemeli.

Türkiye açısından elbette olumlu olmayı gerektiren pek çok şey var ama bir de global gerçeklik denen bir durum var ve bu nedenle yatırımcıların temkinliliği elden bırakmamasını öneriyorum. Bu kapsamda genel kanaatim, kısa vadede 63.500 aşılamayacak ve 61.000’li seviyelere doğru bir kar realizesi yaşanacağı şeklindedir. Bu nedenle, 62.400 – 63.500 aralığından portföydeki hisselerin 1/3’ünü geçmeyecek oranda azaltılması tavsiyemi sürdürüyorum.

Bugün ne yapılmalı?

Güne yatayda başlamasını beklediğim İMKB’nin, ABD borsalarının kapalı oluşu ve önemli bir verinin bulunmayışı nedeniyle bu konumunu gün boyunca dar bir bantta sürdürmesini bekliyorum. Gün içi zarar kes seviyesi olarak 62.400 kullanılabilir, yukarı yönelişlerde ise 63.000 görülürse hisse azaltımı yapılabilir.

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler

TUPRS, ASYAB, BAGFS, BRSAN, AKSEN

Günlük piyasa takvimi

12:00 – (Euro Bölgesi) Mayıs ayı perakende satışlar açıklanacak
xx:xx – (ABD) Piyasalar Bağımsızlık Günü nedeniyle kapalı olacak

*Beklentiler: Bloomberg’den alınmaktadır

Yazarın Diğer Yazıları