Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Beklenen an geldi...

Bigpara Haber
Dün ABD borsalarının kapalı olmasına karşılık Avrupa’dan gelen haberlerin piyasalar yön verdiğini ama İMKB’nin bu haberlere pek de oralı olmadığını gördük.

Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü


Bu kapsamda, alıcı isteğinin devam etmesi muhtemelen bugünkü Avrupa Merkez Bankası toplantısının bahane edilmesiyle 63.500 direncinin test edilmesine sebep olacaktır. Genel görüşüm, yükseliş eğiliminin sürüyor olması ve yabancı payının artıyor olmasına rağmen pozitif haberlerin tükenmesi, ABD’de bilançoların iyi gelmeyeceği, alınan kararların orta uzun vadeli görünümü düzeltmekten uzak oluşuna da bağlı olarak hisse azaltımına gitmekten yana.

Bu kapsamda, dün de söylediğim gibi 62.400 – 63.500 aralığından hisse pozisyonlarının 1/3’ünün azaltılmasını tavsiye ediyorum. Bugünkü Avrupa Merkez Bankası kararının beklentilerin gerçekleşmesinin son bulması anlamına geleceğinden ve borsalarda beklentilerin satın alınıp, gerçekleşmelerin satılması gerçeğinin işlemesi nedeniyle en fazla bir haftalık periyotta global çapta borsalarda düzeltme hareketinin başlamasını bekliyorum. Bu nedenle, yeni pozisyon açmaya sıcak bakmıyor ama tüm pozisyonların da azaltılmamasını ve risk anlayışına göre hisse pozisyonu taşınmasını öneriyorum. Gün içinde Avrupa Merkez Bankası’nın haricinde ABD’de de önemli veriler açıklanacak. Aşağıdaki takvimde gösterdiğim bu verilerin piyasanın yönünü belirlemede etkili olması nedeniyle sadece Avrupa MB kararına odaklanılmamalı ve tüm bu gelişmeler bir arada değerlendirilerek hisse pozisyonları yapılandırılmalıdır.

Bugün ne yapılmalı?

Güne 63.000 seviyesinin hemen üzerinde başlamasını beklediğim İMKB-100 endeksinin 2.seansa kadar yatayda veya hafif artıda seyretmesini bekliyorum. Gün sonundaki kapanışını bahsettiğim gelişmeler belirleyeceğinden, tüm bu haber akışı yakından izlenmelidir. Gün içi destek olarak 62.500 seviyesi, direnç olarak da 63.500 seviyesi izlenmelidir.

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler

SISE, OTKAR, BAGFS, VAKBN, TKFEN

Haberlerin etkileyebileceği hisseler

CMENT: Cementir Holding SPA, Çimentaş’ın %25 oranındaki hissesini birim 4,1 €’dan (yaklaşık 9,25 TL, hissenin dünkü kapanışı 8,42 TL) Aalborg Portland’a satmak üzere anlaşmaya vardı. (Yorum: Anlaşma fiyatına göre %10 yükseliş potansiyeli bulunuyor)

Günlük piyasa takvimi

10:30 – (Almanya) Haziran ayı inşaat sektörü PMI açıklanacak
13:00 – (Almanya) Mayıs ayı fabrika siparişleri açıklanacak
14:00 – (İngiltere) İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak (Beklenti: 0,50%)
14:45 – (AMB) Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak (Beklenti: 0,75%)
15:15 – (ABD) Haziran ayı ADP özel sektör istihdam verisi açıklanacak (Beklenti: 95.000)
15:30 – (ABD) Haftalık işsizlik maaş başvuruları açıklanacak (Beklenti: 386.000)
17:00 – (ABD) Haziran ayı ISM imalat dışı endeks açıklanacak (Beklenti: 53,0)
*Beklentiler: Bloomberg’den alınmaktadır

Yazarın Diğer Yazıları