Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Bayram sonrası açılış ekside olacak…

Bigpara Haber

Avrupa’da bitmek bilmeyen sorunlar, Bayram tatili nedeniyle IMKB’nin kapalı olduğu sürede de devam etti. Başta Yunanistan’da Papandreu’nun istifası ve erken seçime kadar idare edecek koalisyon hükümeti beklentisi, ardından İtalya’da Başbakan Berlusconi’nin istifasının istenmesine yönelik gelişmeler, üç günlük sürede ABD ve Avrupa borsalarına ortalama %1.8 oranında değer kaybettirdi.
 
Piyasaların Berlusconi’nin istifasını istemesine karşılık sonrasında kimin Başbakan olacağını belirleyememesinin yarattığı tedirginlik dün İtalyan 10 yıllık tahvil faizlerini %7’nin üzerine taşırken, daha önce %7’nin üzerine çıkan İrlanda ve Yunanistan’da olduğu gibi bu durumun sürdürülemez olduğunun fiyatlandırılması ve İtalya’nın da IMF ve AB’den yardım alacağı beklentisinin yaratılması, bugüne IMKB-100 endeksinin 55.800 civarından başlangıç yapabileceğini ortaya koyuyor.

Günün ilerleyen saatlerinde yayınlanacak makro verilerin önem derecelerinin düşük olması sebebiyle gün boyunca İtalya ve Yunanistan’a yönelik haber akışı takip edilecektir.

Endeksin halen kısa vadeli yükseliş trendine dönememiş olması sebebiyle yeni pozisyon açarken temkinli olunmalı ve ana destek seviyeleri beklenmelidir. Bu nedenle, 55.800’de olduğu gibi ara desteklerden tepki alımına yönelik pozisyon alınmasını önermiyoruz. Şayet 55.800 seviyesinden tepki gelmezde aşağı yöneliş devam ederse, kısa vadede tekrar 54.000’li seviyelere yöneliş olabileceğinden hisse azatlımı için dikkatli olunmalıdır.

Teknik açıdan olumlu gördüğümüz hisseler:

GUBRF, AYGAZ, ALARK, ECILC, TKFEN

Günlük piyasa takvimi:
11:00 – (İEA) Uluslararası Enerji Ajansı aylık raporu açıklanacak
12:30 – (Türkiye) BDDK, Eylül ayı bankacılık sektörüne ilişkin verileri açıklayacak
14:00 – (İngiltere) İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak
15:30 – (ABD) Haftalık işsizlik maaş başvuruları açıklanacak (Beklenti: 400.000)
15:30 – (ABD) Eylül ayı dış ticaret dengesi açıklanacak (Beklenti: -46.3 milyar $)
15:30 – (ABD) Ekim ayı ithalat-ihracat fiyatları açıklanacak (Beklenti: -0.2%)

Yazarın Diğer Yazıları