Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Bayram öncesi risk almamak üzere hisse azaltmakta fayda var

Bigpara Haber

Almanya’nın kredi notunun düşürüleceği spekülasyonu borsalar üzerinde baskı yarattı...

Warren Buffett’ın Bank of America’ya 5 milyar dolar yatırım yapacağı açıklamasına karşılık Apple CEO’su Steve Jobs’un görevini bırakacağını açıklaması, haftalık işsizlik maaş başvuruları verisinin beklentilerden kötü gelmesi ve Almanya’nın kredi notunun düşürüleceğine yönelik çıkartılan spekülasyonlar dün ABD ve Avrupa borsalarına kimi zaman %5’e ulaşan seviyelerde düşüşler şeklinde yansıdı. IMKB-100 endeksi ise, dünkü %0.16’lık değer kaybıyla yurtdışı borsalardan pozitif yönde ayrıştı.

Bayram öncesi risk almamak üzere hisse azaltmakta fayda var...

Bugün bütün gözler FED Başkanı Bernanke’nin yapacağı konuşmada olacak. Bernanke’nin yeni bir niceliksel genişlemeye yönelik açıklama yapmasından ziyade ekonomiyi desteklemek üzere hala elimde yeterli enstrüman var mesajı vermesinin yanı sıra ABD Başkanı Obama’nın 5 Eylül’de istihdamı artırmaya yönelik yapacağı konuşmanın alt yapısını oluşturmasını bekliyorum.

Bu nedenle, piyasalarda oluşturulan bu yöndeki boş beklentilere bir anlam yükleyemiyor, saat 17:00’de başlayacak konuşmanın bayram öncesinde IMKB’de yeterince fiyatlandırılamayabileceğini göz önünde bulundurarak, temkinli olmak bağlamında risklerin azaltılmasının ve hisse satışı yapmanın uygun olacağını düşünüyorum. Bu nedenle, güne temkinli iyimser başlayacağını tahmin ettiğimiz IMKB’de gün içinde olabilecek yükselişler satış fırsatı olarak değerlendirilmelidir.

Bugünün piyasa takvimi

10:00 – (Türkiye) TÜİK Temmuz ayı dış ticaret istatistiklerini açıklayacak
10:00 – (Türkiye) TCMB PPK toplantı tutanaklarını açıklayacak
15:30 – (ABD) 2.çeyrek GSYH (2.tahmin) açıklanacak (Beklenti: 1.1%, Önceki: 1.3%)
16:55 – (ABD) Michigan Üniversitesi tüketici güveni açıklanacak (Beklenti: 56.0, Önceki: 54.9)
24:00 – (Türkiye) İMKB şirketlerinin 6 aylık konsolide mali tabloları açıklanacak
xx:xx – (Kıbrıs) KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Hristofyas yoğunlaştırılmış müzakereler kapsamında görüşecekler

Dikkatimizi çeken hisseler

AKFGY, KCHOL, ALARK, TCELL, ISGYO, TAVHL

Dün bilançosunu açıklayan şirketler

ACIBD, AKENR, AKFGY, AKSA, ALARK, ALCTL, ANELE, ANELT, ARSAN, ASELS, BRMEN, BRSAN, BTCIM, BUCIM, CRDFA, DOHOL, DYOBY, EGCYH, EGCYO, EGEEN, EUROM, GEDIK, GEDIZ, IHEVA, IHMAD, INDES, KARTN, KCHOL, KLBMO, MGROS, MTEKS, PARSN, PENGD, PETUN, PNSUT, SAHOL, TIRE, TKFEN, TRNSK, TUDDF, ULKER

Yazarın Diğer Yazıları