Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Başlangıç tepki alımı ile olacak…

59.000 seviyesi takip edilerek 58.500 noktası zarar kes olarak kullanılabilir

Bigpara Haber

Çin’in büyüme hedefini %7,5’e indirmesinin ardından dün de Euro Bölgesi büyümesinin %1,5’den %1,4’e çekilmesi ve Yunanistan’ın borç takasına katılım konusunda çıkan haberlerin yarattığı rahatsızlık, hızlı yükselişin getirdiği kar satışı isteğine de bağlı olarak global borsa endekslerinde düşüşün dün de devam etmesine neden oldu. Bugün ise, endekslerin soluklanmak isteyeceğini ve özellikle ABD’de açıklanacak özel sektör istihdam verisinin (beklenti pozitif) durumuna göre kendine yön çizeceğini tahmin ediyorum.

Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü

Bu data, Cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam verilerinin bir öncü göstergesi olarak görülmesi nedeniyle önemli ve takip edilmeyi gerektiriyor. Bu kapsamda, gün içi pozisyon açan yatırımcıların saat 15:15’deki veriyi takip ederek pozisyon aç-kapa stratejisi yapmasının uygun olduğunu düşünüyorum. Şayet İMKB’de kan kaybının günün sonuna doğru sürdüğü görülürse, düşük risk algıma bağlı olarak fazla risk almanın anlamsız olacağını düşünerek mevcut hisse pozisyonlarında azaltımına gidilmesini öneriyorum. Bu çerçevede, 59.000 seviyesi takip edilerek 58.500 noktası zarar kes olarak kullanılabilir.

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler:

TUPRS, AKSA, GSRAY, ERBOS, CIMSA, PNSUT

Seans sonrası açıklanan 2011/12 dönemi bilançoları:

CMENT, KRSTL, CMBTN, BRKSN, ANSGR

Seans sonrası gelen haberlerin etkileyebileceği hisseler:

DOHOL - RGYAS (Beklenen etki: Nötr): Doğan Holding’in bağlı ortaklığı Milta Turizm İşletmeleri A.Ş. ile Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. arasında, müşterek yönetime tabi ortak bir girişim şirketi kurulması amacıyla Hissedarlık Sözleşmesi imzalandı. (KAP) 
AEFES (Beklenen etki: Nötr): Anadolu Efes rüçhan haklarını kısıtlayarak ihraç edeceği 142,1 milyon TL tutarındaki payların tamamını SABMiller Plc.`nin iştiraki SABMiller Anadolu Efes Ltd.`e emisyon primli olarak tahsis edeceğini açıkladı. (KAP)
GLYHO (Beklenen etki: Nötr): Şirket Yönetim Kurulu sadece yurtdışında satılmak üzere ihraç edilmesine karar verilen Şirket tahvillerinin” 30 Haziran 2017 vadeli, tek seferde ihraç edilecek, 6 ayda bir kupon ödemeli, yıllık % 11 kupon faizli, 40.119.000,-Amerikan Doları tutarında ve Londra Borsasına kote edileceğini açıkladı. (KAP)
TCELL (Beklenen etki: Sınırlı olumlu): Şirket Yönetim Kurulu, Bulgaristan`da faaliyet gösteren telekom operatörü Bulgarian Telecommunications Company AD`nin (Vivacom) %93,99 oranında hissesinin satın alınması için teklif verilmesine karar verildiğini açıkladı. (KAP)

Günlük piyasa takvimi:

11:00 – (Almanya) Ocak ayı fabrika siparişleri açıklanacak
15:15 – (ABD) Şubat ayı ADP özel sektör istihdam verisi açıklanacak (Beklenti: 203.000, Önceki: 170.000)
15:30 – (ABD) 4.çeyrek tarım dışı verimlilik (revize) açıklanacak (Beklenti: 0,9%, Önceki: 0,7%)

Yazarın Diğer Yazıları