Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Başlangıç hafif ekside, destek 62.400…

İMKB’de destek ve zarar kes seviyeleri olarak 62.400 – 62.500 takip edilmeli

Bigpara Haber

ABD’de tarım dışı istihdam verilerinin beklentilerden kötü gelmesine karşılık hafta boyunca Avrupa Merkez Bankası faiz kararının pozitif beklentilerinin satın alınması ve Çin’in sürpriz faiz indirimi piyasalarda denge kurulmasını sağladı.


Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü


Yeni haftaya geldiğimizde, ABD tarafında yeni bir parasal genişleme beklentisinin satın alınmaya çalışılacağını, 2.çeyrek bilançoların Alcoa ve JP Morgan ile başlayacağını görmekteyiz. Ayrıca, bugün yapılacak Eurogroup toplantısı ve hafta içerisinde yayınlanacak nispeten zayıf makroekonomik veriler yeni haftaya yön verecektir. Verilere ilişkin beklentilerin yatayda bulunması nedeniyle bu yönden piyasalarda olumlu/olumsuz bir etkileşim beklemiyor, yönde esas belirleyici gelişmelerin bilançolar, parasal genişleme ve Eurogroup toplantısı olacağını tahmin ediyorum.

Bugün ne yapılmalı?

Güne hafif ekside başlamasını beklediğim İMKB’de destek ve zarar kes seviyeleri olarak 62.400 – 62.500 takip edilmeli, bu seviye aşağı yönde kırılırsa gün içi açılan pozisyonlar kapatılmalıdır. Haftalık ve aylık bazda endekste kar satışları yaşanacağını düşünmem nedeniyle daha önce söylemiş olduğum 1/3 oranında hisse azaltımı düşüncemi koruyorum.

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler:

AEFES, OTKAR, VAKKO, BAGFS

Haberlerin etkileyebileceği hisseler:

OTKAR: Prototip üretimi için 500 milyon dolarlık kaynak ayrılan milli tank projesi Altay için kritik dönemece girildi. Otokar fabrikasında hummalı bir çalışma dönemi yaşanıyor. Yaz sonunda görücüye çıkacak olan ilk prototip modelle birlikte tasarım süreci de tamamlandı. 250 adetlik ilk parti seri üretiminin ise 2017`de başlaması bekleniyor. (Zaman)
VAKKO: Erbil’de 2010 yılında iki mağaza açarak Kuzey Irak’a giren ilk Türk yatırımcılardan biri olan Vakko, önümüzdeki bir yıl içinde Ortadoğu, Körfez ülkeleri ve Kuzey Afrika ülkelerinde mağaza açmaya hazırlanıyor. (Milliyet)

Günlük piyasa takvimi:

10:00 – (Türkiye) TÜİK Mayıs ayı sanayi üretim endeksini açıklayacak
17:00 – (ABD) Haziran ayı CB İstihdam Trend Endeksi açıklanacak
xx:xx – (Euro Bölgesi) Eurogroup Maliye Bakanları toplantısı yapılacak

Yazarın Diğer Yazıları