Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Başlangıç eksi ama sonrası?…

Gelinen seviyelerde yeni alım yaparken dikkatli olunmasını, aşırı iyimser olunmamasını öneriyorum

Bigpara Haber

Dün yayınlanan makroekonomik verilerin neredeyse tamamının beklentilerden kötü gelerek global ekonomik yavaşlamaya işaret etmesi ve bu durumun emtiaya olan talebi düşüreceği beklentisi yaratarak cirosu emtiaya dayalı hisse senetlerine satış getirmesi, FED’in piyasaları tatmin etmeyen açıklamaları yurtdışı borsalarda %2,5’e kadar değer kayıplarına neden oldu.

Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü


Yurtiçinde ise, Moody’s ve TCMB’nin faiz kararının olumlu havasının yarattığı pozitif ayrışma gösterge endeksi tekrar 60.000 seviyesinin üzerine taşıdı.

Dünkü bu gelişmelere karşılık İMKB’nin bugüne negatif tarafta olmak kaydıyla, 60.000’in hemen altında başlayabileceğini tahmin ediyorum. İlerleyen saatlerdeki yönde esas belirleyici olacak olan gelişmeler; Avrupalı dört önemli liderin gelecek haftaki zirve öncesinde bugün yapacağı görüşme, İspanyol bankalarının sermayelendirilmesine yönelik açıklamalar ve Almanya’daki IFO endeksi olacaktır. Piyasalarda risklerin arttığı dönemlerde hafta sonu riskinin alınmasından yana olmamama karşılık gelecek haftaki zirveye yönelik pozitif beklentiler oluşturulma ihtimalini yüksek görmem nedeniyle, gün içinde yaşanabilecek olası hızlı geri çekilmelerde ufak çaplı yeni pozisyon açılmasını öneriyorum.

İMKB’nin 60.000 seviyesinin üzerine çıkmış olmasını gözönünde bulundurarak gelinen seviyelerde yeni alım yaparken dikkatli olunmasını, aşırı iyimser olunmamasını öneriyorum.

Bugün ne yapılmalı?

Güne 60.000 civarından başlamasını beklediğim İMKB-100 endeksinin ilerleyen saatlerde Avrupa borsalarında beklediğim toparlanmayla birlikte paralel tepki vermesini bekliyor ve gelecek haftaya olumlu bakışım nedeniyle de olası hızlı geri çekilmelerde ufak çaplı yeni pozisyon açılmasını öneriyorum.

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler:

TRKCM, AYGAZ, BIZIM, TRCAS, AKFEN, AKSEN

Bugünkü Genel Kurullar:

ACIBD, LATEK, YATAS

Günlük piyasa takvimi:

11:00 – (Almanya) IFO güven endeksi açıklanacak
xx:xx – (Euro Bölgesi) Fransa, Almanya, İspanya ve İtalya liderleri AB zirvesi öncesinde toplanacak

Yazarın Diğer Yazıları