Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Artık orta–uzun vadeli pozisyon alın diyemiyoruz

Bigpara Haber

Fransa yeni bir satış dalgası yarattı…



Güne olumlu başlayan Avrupa borsaları günün ilerleyen saatlerinde Fransa’nın kredi notunun düşürüleceği beklentisi ile satışa geçtikten sonra Moody’s ve S&P’nin Fransa’nın kredi notunu değiştirmediğini açıklamasının bu spekülasyonu engellemesine karşılık bu defa da sermaye yeterliliği açısından sorun yaşaması muhtemel Societe Generale, Credit Agricole gibi bankalar kullanılarak yaratılan negatif hava başta Fransa ve İtalya olmak üzere tüm Avrupa borsa endeksleri üzerinde baskı oluşturdu. Bu durum, ABD borsalarında da %4 civarındaki değer kaybıyla etkisini gösterirken ve borsalardaki düşüşlerin boyutu %6’lara yaklaşırken, altın fiyatları 1.793 $/ons’la yeni bir tarihi rekora daha imza attı.

Artık orta – uzun vadeli pozisyon alın diyemiyoruz…

Son bir iki aydır gelen makro veriler, piyasaya likidite enjekte etmenin çok fazla işe yaramayacağı görüşünün ağırlık basması ve piyasalardaki güven kaybı, yaşadığımız bu sert düşüşe rağmen borsaların Lehman zamanında olduğu gibi çok daha fazla değer kaybedebileceğini ve bu nedenle 48.000 desteğinde bile tutunulamayacağını ortaya koyuyor. Avrupalı yetkililerin krizin çözümünde fikir ayrılığı yaşaması ve borsalardaki bu sert tepkilere rağmen güven kaybını giderici adımlar atamaması nedeniyle toz bulutları dağılamıyor ve önümüzü göremiyoruz. Bu nedenle, şu an orta – uzun vadeli pozisyon alınabilir diyemiyoruz.

Bugün ne yapmalı?

Yükselişlerde kademeli olarak ufak ufak hisse senedi pozisyonları ve riskler azaltılarak nakde dönülmeli.

Bugünün piyasa takvimi:

10:00 – (Türkiye) TCMB Haziran ayı ödemeler dengesi raporunu yayınlayacak
15:00 – (Türkiye) Turkcell Olağanüstü Genel Kurul toplantısı yapılacak
15:30 – (ABD) Haziran ayı dış ticaret dengesi açıklanacak (Beklenti: -48.0 milyar $, Önceki: -50.2 milyar $)
15:30 – (ABD) Haftalık işsizlik maaş başvuruları açıklanacak (Beklenti: 405.000, Önceki: 400.000)

Teknik açıdan hacimli tepki veren hisseler:

YAZIC, CARFA, TTKOM, KCHOL, TATKS

Dün bilançosunu açıklayan şirketler:

ADANA, ADEL, ALBRK, ARENA, ASLAN, ATSYO, BOLUC, CELHA, DITAS, DMSAS, EGPRO, EMBYO, ETYAT, GOODY, IDGYO, KLNMA, METUR, MYZYO, NETAS, PTOFS, TACYO, TEKST, VESBE

Yazarın Diğer Yazıları