Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

AB zirvesi beklenileni vermedi

AB zirvesi beklenileni vermedi

Bigpara Haber

Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) faizleri beklentiler doğrultusunda 0.25 puan düşürmesi, ardından AMB Başkanı Draghi’nin yaptığı açıklamaların piyasalarda beğenilmemesi ve AB liderler zirvesinden sızan haberlerin iç açıcı bulunmaması dün yurtdışı borsalarda düşüşlere yol açarken, son birkaç gündür yabancı kurumların Türkiye’ye yönelik devam eden tavsiye düşürmesi haberleri (dün de sahnede Citigroup vardı) IMKB’de önceki günün aksine daha sert düşüşler yaşanmasına neden oldu.
Bu sabahtan itibaren AB liderler zirvesinden gelen açıklamaların borsalarda önemli hareketler yaratmadığını ve vadeli ABD borsalarının yataya yakın ekside seyrettiğini görmekteyiz.

Basından ve internet sitelerinden detayların okunabileceği AB zirvesinden birçok konuda karışık kararlar çıkması yurtdışı borsalarda bu harekete neden olurken, IMKB’de bugün zirveye yönelik yeni bir şey yapılmasını önermiyor, dünkü sert geri çekilmenin ardından bu seviyelerde kalınıp kalınmadığının izlenmesini, şayet zayıflık devam ederse hisse azaltımına gidilmesini tavsiye ediyorum.

Bugün endekste 53.400 destek olarak seviyesi izlenmeli, üzerinde kalınırsa gün için ilk tepki noktası 54.000’dir.

Teknik açıdan bugün için olumlu gördüğüm hisseler:
IZMDC, BIMAS, YAZIC, AKGRT

Seans sonrası gelen haberlerin etkileyebileceği hisseler:
DOHOL (Olası etki: Hafif Pozitif): Şirket, Aydın Doğan Vakfı’ndan 13.4 milyon adet DYHOL hissesini 0.53 TL birim fiyattan satın aldı. (KAP)

Günlük piyasa takvimi:
12:30 – (Türkiye) BDDK, Türkiye`de Ekim ayı bankacılık sektörüne ilişkin verileri açıklayacak
15:30 – (ABD) Ekim ayı dış ticaret dengesi açıklanacak (Beklenti: -43.4 milyar $)
16:55 – (ABD) Michigan Üniversitesi tüketici güveni açıklanacak (Beklenti: 66.0)
xx:xx – (Euro Bölgesi) AB zirvesinin sonuçları açıklanacak

Yazarın Diğer Yazıları