Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

86.500 tekrar test edilecek

Bigpara Haber

ZEW beklentilere paralel iyi gelsi…


Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü

Dünün en önemli veri akışı Almanya’da yayınlanan ve temkinli iyimserlikle artış kaydedeceği tahmin edilen ZEW endeksi datası idi. Son birkaç aydır Avrupa tarafının stabilizasyon sürecine girmesi, aşağı yönlü risklerin azalmasının bir sonucu olarak ZEW endeksinin beklentilerden iyi gelmesi ve hemen akabinde İspanya’da yapılan tahvil ihalesine yoğun ilgi gelerek sorunsuz atlatılması yurtdışı piyasalar açısından pozitif algılanırken, ABD’de yayınlanan 2.el konut satışları verisinin tahminlerin altında kalması, satış baskısı olarak yansıdı ve bu kapsamda Avrupa borsaları hafif satıcılı, ABD borsaları ise daha sonra gelen alımların etkisiyle pozitif kapanışlar yaptı. Yurtiçine döndüğümüzde ise, veri yayın kuruluşlarında Moody’s’in 28 Ocak’ta Türkiye konulu telekonferans haberini gören oyuncular kredi notu artacak beklentisi yaratarak İMKB’yi -0,5%’den +1,3%’e çevirirken, daha sonra Moody’s’in Türkiye için mevcut görüşümüzü koruyoruz açıklamasıyla alınan karların bir kısmı geri verildi ama yine de TL bazlı tarihi zirveden kapanış yapıldı.

86.500 tekrar test edilecek…

Bugün gündemde piyasaları etkileyecek derecede önemli bir gelişme bulunmuyor. Bu nedenle, İMKB-100 endeksinin kendi iç dinamikleriyle, yurtdışı borsaların ise ABD’de dün gece açıklanan ve beklentilerden iyi gelen kar rakamları ile borç tavanının ertelenmesine yönelik gelen pozitif açıklamadan olumlu yönde hareket etmesini bekliyorum. Bu kapsamda, İMKB-100 endeksinin gün içerisinde 86.000 seviyesini test etmesini bekliyor, bu seviyenin üzerinde kalınması halinde tekrar 86.500 seviyesinin test edilebileceğini düşünüyorum. Moody’s’in açıklaması her ne kadar bu ay not artışı yok şeklinde olsa da, kurumun Mayıs ayı gibi not artışına gideceğini piyasa oyuncularının fiyatlandırmak isteyebileceğini öngörüyorum. Bu kapsamda, kısa vadede 12 aylık kar beklentileri, temettü ödemeleri ve bedelsiz sermaye artırımlarına yönelik pozisyon alınmasını öneriyorum.

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler:

AKFEN, SNGYO, TRCAS, SAHOL, BIZIM

Haberlerin etkileyebileceği hisseler:

TAVHL (Hisseye beklenen etkisi, “POZİTİF”): DHMİ, İstanbul`a yapılacak yeni havalimanının TAV İstanbul`un Kira Sözleşme süresinin bitiminden önce hizmete açılması halinde, çakışma dönemine ilişkin şirketin uğrayacağı tüm kar kayıplarının DHMİ tarafından tazmin edileceğini bildirdi.
TTKOM (Hisseye beklenen etkisi, “NÖTR”): Bakanlar Kurulu, Türk Telekom`un Hazine mülkiyetinde bulunan %6,68 hissesinin halka arz yoluyla 31 Aralık 2013`e kadar satışının tamamlanmasını kararlaştırdı.

Günlük piyasa takvimi:

11:30 – (İngiltere) İngiltere Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu toplantı tutanakları açıklanacak
16:00 – (Kanada) Kanada Merkez Bankası, faiz kararını açıklayacak
17:00 – (ABD) Kasım ayı FHFA konut fiyat endeksi açıklanacak (Beklenti: 0,7%)

Yazarın Diğer Yazıları