Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

75 bin 500 zarar kes

Bugün için iyimserim ama aksi bir haber gelirse 75.500 zarar kes olarak kullanılmalı

Bigpara Haber

Cuma günü yurtdışı borsalar Google ve Microsoft’un beklentilerden daha kötü gelen bilançoları ve G-20 zirvesini fiyatlandırarak yatayda hareket etti.

Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü

Borsa İstanbul’da ise, JP Morgan’ın Türkiye’ye yönelik tavsiyesini ağırlığını artırdan nötre düşürmesinin etkisiyle satış baskılı, %1,5 seviyesinde kayıpların yaşandığı ve 77.000 direncinden dönüldüğü bir gün yaşandı.

Bugün için iyimserim ama aksi bir haber gelirse 75.500 zarar kes olarak kullanılmalı…

Yeni haftanın Borsa İstanbul açısından en önemli gündem maddesi, yarınki TCMB toplantısı sonrasında yapılacak açıklamalar ve kararlar olacaktır. Bir önceki hafta sonunda Başbakan Erdoğan’ın ekonomi kurmaylarıyla yaptığı toplantının ardından ertesi gün TCMB Başkanı Başçı’nın faizlerin veya faiz korudorunun yükseltilebileceğini açıklamasına bağlı olarak Goldman Sachs ve Morgan Stanley gibi kurumlar yarınki PPK toplantısında faiz koridorunun 100 baz puan kadar artırılmasını bekliyor. Keza benim beklentim de 50 ila 100 puan arasında bir üst bant değişikliği olup, gelecek kararın 50 puanla sınırlı kalması halinde bu durumun BIST-100 endeksinde satış baskısı yaratması kuvvetle muhtemel olacaktır. Şayet, banka 100 baz puan gibi bir artışa giderse, bu durum iç piyasadaki normalleşme sürecini destekleyeceğinden borsaya ilk etap etkisinin pozitif olacağını düşünmeme karşılık bu durum aynı zamanda beklentinin gerçekleşmesi anlamına geleceği için hemen ardından kar satışları gelmesine şaşırılmamalıdır. Yarınki TCMB toplantısının borsada bugünden fiyatlandırılacak olmasına bağlı olarak BIST-100 endeksinin bugün temkinli iyimser şekilde, ağırlıklı olarak alıcı tarafta kalarak ve gün sonunu da artıda kalarak kapatmasını bekliyorum. Bu öngörüme karşılık, Cuma günü olduğu gibi beklenmedik bir haber gelirde gösterge endeks yönünü aşağı çevirirse, bu durumda 75.500 seviyesi zarar kes olarak kullanılmalıdır.

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler:

AEFES, AYGAZ, BIZIM

Günlük piyasa takvimi:

15:30 – (ABD) Haziran ayı Chicago FED Ulusal Aktivite Endeksi açıklanacak (Beklenti: 0,0)
17:00 – (ABD) Haziran ayı 2.el konut satışları verisi açıklanacak (Beklenti: 5.270.000)
17:00 – (Türkiye) Haziran ayı merkezi yönetim borç stoğu açıklanacak

Yazarın Diğer Yazıları