Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

63.500 seviyesi pozisyon kapamada önemli

Dünkü yazımda “dağın fare doğurma ihtimalini” biraz daha yüksek gördüğümü belirtmiştim

Bigpara Haber

Dünkü yazımda “dağın fare doğurma ihtimalini” biraz daha yüksek gördüğümü belirtmiştim.


Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü

Bu minvalde, ABD Merkez Bankası’nın (FED) ardından Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı’nın açıklamalarının yeni bir şey içermediğinin görülmesi, piyasalardaki tansiyonu düşürecek unsurlar barındırmaması, tek cümleyle “dağın fare doğurmasına sebep oldu” diyebilirim.

ECB açıklamalarını burada tekrar etmeyeceğim ama özetle piyasa beklentilerinin karşılanmaması sonrasında gerek bölgede yeniden artışa geçen faiz oranları gerekse eur/usd paritesinin 1,24’den dönerek 1,22’nin altına gerilemesi pek de iyi sinyaller anlamına gelmiyor.

Avrupa Borsalarının buna bağlı olarak yaşadığı hızlı değer kayıplarından İMKB’nin oldukça sınırlı etkilenmesi, Türkiye borsasında halen kredi notu artışı beklentisinin fiyatlandırıldığını düşündürüyor.

Geçen hafta ortasından bu yana Türkiye’nin kredi notunun artırılacağı spekülasyonlarının yapılması, Renaissance Capital adlı kurumun Türkiye raporunda bu konuyu işlemesi ve yabancı payının artmaya devam etmesi, İMKB’de geri çekilmeleri şu an için sınırlı kılıyor diyebilirim. Bu doğrultuda, şayet gösterge endeks 63.500 desteğinin altına inmezse, yükseliş eğiliminin korunacağını söyleyebilirim. Açıklanmakta olan 6 aylık bilançoların hisse bazında hareketlere yol açtığı şu günlerde, hisse bazında seçici olunmalı ve 63.500 seviyesinin altına inilmediği sürece mevcut hisse pozisyonları korunmalı şeklinde bir strateji izlenmesinden yanayım.

Bugün ne yapılmalı?

Çarşamba günü yayınlanan ADP özel sektör istihdam verisinin beklentilerden iyi gelmesinin etkisiyle bugün saat 15:30’da yayınlanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisine kadar borsaların hafif alıcılı seyretmesini bekliyor, verinin tahminlerden iyi gelip gelmemesine bağlı olarak 63.500 desteğinin takip edilmesini tavsiye ediyorum.

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler:

MGROS, ISCTR, TCELL, VESTL, GUBRF, AKSEN

Günlük piyasa takvimi:

10:00 – (Türkiye) TÜİK Temmuz ayı enflasyon verilerini açıklayacak
15:30 – (ABD) Temmuz ayı istihdam verileri açıklanacak (Beklenti: TDI 100.000, İşsizlik Oranı 8,2%)
17:00 – (ABD) Temmuz ayı ISM imalat dışı endeks açıklanacak (Beklenti: 52,0)
xx:xx – (Türkiye) GİP şirketleri için 6 aylık konsolide olmayan mali tablolarını son açıklama tarihi

Yazarın Diğer Yazıları