Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

62.400 seviyesi destek olarak izlenmeli. Kırılırsa...

Gün içerisinde 62.400 seviyesi destek olarak izlenmeli, şayet bu seviyenin üzerinde kalınırsa pozisyonlar korunmalıdır

Bigpara Haber

Gün boyunca FED Başkanı Bernanke’nin konuşmasından yeni bir niceliksel genişleme sinyali verilmesini fiyatlandıran borsalar dünü artıda kapatmasına karşılık FED’den bu yönde net bir duyum alamadı.


Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü

Bernanke’nin istihdam piyasası ve ekonomik yavaşlamaya yönelik yaptığı uyarıların ardından “büyümeyi desteklemek için adım atmaya hazır olduğunu” söylemesi, (ki bu söylem geçen ayda vardı, yani bir değişiklik ve yeni bir şey yok) piyasa katılımcıları tarafından pozitif algılandı ama bana göre bu konuşmanın piyasaya verebileceği olumlu hiç bir şey bulunmuyor ve bu nedenle de önümüzdeki günlerde yeni bir olumlu haber akışı yaşanmazsa (mesela Çin’in ekonomiyi teşvik için yeni önlemler aldığını açıklaması gibi) son gelişmeler etrafında borsalar değer kayıplarıyla karşı karşıya kalacaktır.

Bu kapsamda, muvcut piyasa göstergeleri ve koşulları etrafında gelinen seviyede İMKB’de yeni pozisyon açılmasından yana değilim. Önümüzdeki günlerde yurtiçinde de açıklanmaya başlanacak olan ilk yarı bilançolarında özellikle bankalara dikkat etmek gerekiyor. Bu kapsamda, Mayıs ayı sonunda %9,42 olan gösterge tahvil faizinin şu an %8’in altına gerilemiş olmasının banka bilançolarına pozitif yönde yansıyacağı beklentisinin fiyatlandırılabileceğini de gözönünde bulundurarak çok karamsar olunmamalı ve endekste kısa vadede 61.500’ün altına inilmediği sürece pozisyonlar korunmalıdır.

Bugün ne yapılmalı?

FED Başkanı Bernanke’nin ilk açıklamalarının ardından ilerleyen saatlerde satır aralarından cımbızlanan cümlelerin pozitif yönde fiyatlandırılmasının İMKB’nin bugüne 62.700 civarından pozitif başlangıç yaptıracağını düşünmeme karşılık ilerleyen saatlerde bu konumunu devam ettirmesini beklemiyorum. Gün içerisinde 62.400 seviyesi destek olarak izlenmeli, şayet bu seviyenin üzerinde kalınırsa pozisyonlar korunmalıdır. Aksi takdirde bir miktar hisse azaltmakta fayda olacaktır.

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler:

BIZIM, ZOREN, TKFEN, HALKB

ABD’de Bugün Açıklanacak Bilançolar:

Travelers (B: 1,42 $), Verizon (B: 0,64$), Microsoft (B: 0,62 $)

Günlük piyasa takvimi:

11:30 – (İngiltere) İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantı tutanaklarını açıklayacak
15:30 – (ABD) Haziran ayı konut başlangıçları ve inşaat izinleri açıklanacak (Beklenti: Başlangıçlar 745.000; İzinler 775.000)
17:00 – (ABD) FED Başkanı Ben Bernanke, Senato Finansal Hizmetler Komitesi’nde konuşma yapacak
21:00 – (ABD) Bej Kitap (Beige Book) raporu açıklanacak
xx:xx – (Çin) Çin Bakanlar Kurulu yıl ortası ekonomi konferansı düzenleyecek (Teşvik beklentisi)

Yazarın Diğer Yazıları