Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

62.400 hisse satışı için uygun bir nokta

Bigpara Haber

Yunanistan’daki güven oylamasına yönelik olumlu beklentiler dün borsalara alım getirdi…

Yunanistan’da dün gece yapılan güven oylamasına yönelik pozitif beklentilerin gün boyunca satın alınmasının yanı sıra ABD’de teknoloji sektörü hisselerinin ucuz olduğu haberleri dün hisse senetleri piyasalarında etkili oldu ve bu kapsamda da ABD ve Avrupa borsaları günü %1in üzerinde artıda tamamladı.

Güven oylaması dün fiyatlandırıldı, bugüne etkisi nötr…

Yunanistan’da dün gece yeni kabinenin 143’e karşı 155 oyla güvenoyu alması borsaların rahat bir nefes alarak bugüne sakin ve dengeli bir başlangıç yapmasını sağlayacaktır. Fakat Yunanistan sıkıntısı henüz geçmiş değil ve daha zorlu geçeceğini düşündüğümüz görüşmelerin ardından ek ekonomik tedbirlerin 30 Haziran’da Parlamento’dan geçmesi de gerekecek. İktidardaki PASOK’un kamuoyu yoklamalarında ana muhalefetin altına gerilemesi ve halkın artan tepkisi 30 Haziran’daki oylamanın önümüzdeki günlerde yine rahatsızlık yaratacağını gösteriyor. Bu kapsamda, güven oylamasına yönelik beklentilerin dün fiyatlandırılmış olması sebebiyle bugün bu taraftan çok fazla bir katkı beklemek hata olacaktır.

Makro veri yok, akşamki FED açıklamaları fiyatlandırılacak…

Önemli bir makro verinin bulunmadığı bugün, Yunanistan mevzusunun ardından en önemli konu, akşamki FED faiz kararı ve Başkan Bernanke’nin yapacağı açıklamalar olacaktır. Faizlerde değişiklik olmayacağına kesin gözüyle bakılmasının yanı sıra Mayıs ayındaki açıklamalarda yeni bir niceliksel genişlemeye ihtiyaç olmadığı vurgusunun bu toplantıda da verileceği, buna karşılık son yayınlanan ekonomik verilerdeki kötü gidişata karşı gerektiğinde müdahale açıklaması yapılacağını, bunun da borsa endeksleri üzerinde önemli bir etki yaratmayacağını tahmin ediyoruz.

62.400 kademeli hisse satışı için uygun bir nokta…

Dün beklentilerden iyi performans sergileyen IMKB-100 endeksinde bugünkü strateji yine sat-al olmalı ve bu kapsamda kısa vadeli işlem bandı olarak 62.000 – 62.400 aralığı kullanılmalıdır.

Hacim ve fiyat artışıyla dikkat çeken hisseler…

FROTO, MGROS, PETKM, TCELL

Seans kapandıktan sonra Katar’dan 31.4 milyon TL tutarında (2010 cirosunun yaklaşık %10’u) sipariş aldığı haberiyle ANELE de izlenebilir.

Yazarın Diğer Yazıları