Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

62.400 civarında kalınmaya çalışılacak

İMKB-100 endeksi 63.000 seviyesinden dönerek 62.400 seviyesinin üzerinde kalabildi

Bigpara Haber

Önceki gün yaşanan %1,9’luk yükselişin devamını getirecek haber akışının yaşanmaması, TCMB’nin beklentiler doğrultusunda faizleri değiştirmemesi ve kötü gelen ABD tüketici verisine rağmen İMKB-100 endeksi 63.000 seviyesinden dönerek 62.400 seviyesinin üzerinde kalabildi.


 
Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü


Bu kapsamda, bugün de gösterge endeksin bu noktanın üzerinde kalıp kalamayacağı izlenmelidir. Şayet gün sonuna doğru bu nokta aşağı yönde kırılırsa gün içinde açılan pozisyonların kapatılarak ertesi güne taşınmamasını öneriyorum. Bugünkü veri akışının aşağıdaki takvimden de görüleceği üzere oldukça zayıf olması ve sadece ABD’de açıklanacak dayanıklı mal siparişleri datasının (beklenti pozitif yönde) bulunması sebebiyle gün boyunca İMKB’nin 62.400 civarında kalmaya çalışacağını tahmin ediyorum. Şu an için yükseliş görüntüsünü bozacak bir unsur olmaması nedeniyle mevcut pozisyonlar korunmalı, yeni pozisyonlarda ise hisse bazında seçici olunmalıdır (daha önce bahsettiğim hisseler içerisinden).

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler:

ECILC, ISGYO, ALARK, TSKB, PETKM

Seans sonrası gelen haberlerin etkileyebileceği hisseler:

TKFEN (Beklenen etki: Nötr): Rönesans Gayrimenkul Yatırım ve bağlı ortaklığı Florya Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm (Florya A.Ş.) ile Tekfen Holding, Toros Tarım ve Tekfen Gayrimenkul Yatırım arasında, Florya A.Ş. bünyesinde müşterek yönetime tabi bir ortaklık tesisi amacıyla Hissedarlık Sözleşmesi imzalandı. (KAP)
PETKM (Beklenen etki: Nötr): Petkim`in sermayesindeki yüzde 10.32 oranındaki kamu hissesinin satış yöntemi ile özelleştirmesine ilişkin nihai pazarlık görüşmesi 30 Martta yapılacak. (Foreks)
EREGL (Beklenen etki: Hafif eksi): Dünya`nın en büyük çelik üreticisi ArcelorMittal, çekirdek varlıklarını geliştirmeye odaklanma ve net borcunu azaltma stratejisi çerçevesinde Erdemir`deki yüzde 25 payının yarısını kurumsal yatırımcılara satma niyetinde olduğunu bildirdi. (Foreks)
TATKS (Beklenen etki: Pozitif): Genel Müdür Kesimer, şirkete yurtdışından talepler olduğunu, görüşebileceklerini söyledi. (Milliyet)
ADEL (Beklenen etki: Hafif Pozitif): Genel Müdür Dursun, Rusya’nın ardından eski Sovyet ülkelerinde de yaygınlaşmak istediklerini söyledi. (Hürriyet)

Günlük piyasa takvimi:

15:30 – (ABD) Şubat ayı dayanıklı mal siparişleri açıklanacak (Beklenti: Yeni Siparişler 2,9%, Taşımacılık Hariç 1,5%)
xx:xx – (Türkiye) ATAC, ISGYO, MRDIN, SODA, VKFYT, VKGYO`nun Genel Kurul Toplantısı yapılacak
xx:xx – (Türkiye) IZOCM (%103,9), TSKB (%4,8), YKSGR (%53,1) temettü ödemesi yapacak

Yazarın Diğer Yazıları