Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

60.500’lerde denge sağlanabilir

Borsaların bugün daha stabil bir görüntü arz etmesini bekliyorum

Bigpara Haber

Önemli bir veri/haber akışının bulunmaması, Cuma günkü Paskalya tatili nedeniyle beklentilerden kötü gelen tarım dışı istihdam verisinin ABD borsalarında ancak dün fiyatlandırılabilmesi ve Çin’de enflasyonun tahminlerden yüksek çıkması gibi gelişmeler borsaların yine satış baskılı kalmasına ve İMKB’nin gün içinde 60.500 seviyesini görmesine neden oldu.



Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü


Bu sabah ise, Japonya Merkez Bankası’nın beklentilere paralel olarak faizlerde değişikliğe gitmemesi, varlık alım programını değiştirmemesi ve istihdam datasının olumsuz görüntüsünün geride bırakılma isteği borsaların güne yatayda başlayacağını gösteriyor.

Gün içinde piyasalara yön verecek seviyede önemli bir gelişmenin bulunmaması ve dengelenme ihtiyacı nedeniyle borsaların bugün daha stabil bir görüntü arz etmesini bekliyorum. Bu kapsamda, ekstra bir olumsuz haber gelmediği takdirde İMKB’nin gün içinde 60.500 seviyesini destek yapacağını ve günü en azından mevcut seviyelerini koruyarak tamamlamaya çalışacağını tahmin ediyorum. Hisselerin geçen hafta yaşadığı sert değer kayıpları nedeniyle, teknik görünümlerinin bozulmaya başlamasına bağlı olarak sektörel ve hisse bazına özel pozisyon açılmasını öneriyorum.

Bu kapsamda, gayrimenkul sektöründeki gelişmeleri göz önünde bulundurarak favori sektörler olarak gayrimenkul ve çimentoyu tercih ediyorum.

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler:

TCELL, GUBRF, AKSA, VAKBN, ALGYO

Haberlerin etkileyebileceği hisseler:

TKFEN: Kuveytli bankacılık grubu Burgan Bank, Eurobank Tekfen`i almak için EFG Eurobank ile anlaştığını açıkladı. Eurobank Tekfen için 355 milyon dolar ödeyeceğini açıklayan Burgan Bank, ayrıca EFG`nin Eurobank Tekfen`e verdiği 280 milyon dolar tutarındaki borcu da devraldığını belirtti. (Dünya)

Günlük piyasa takvimi:

09:00 – (Almanya) Şubat ayı dış ticaret ve cari işlemler dengesi açıklanacak
09:45 – (Fransa) Şubat ayı sananyi üretimi açıklanacak
12:00 – (İngiltere) Şubat ayı CB Öncü Göstergeler Endeksi açıklanacak
15:30 – (ABD) Şubat ayı toptan stoklar-satış verileri açıklanacak
xx:xx – (Türkiye) ALKA, GSDHO ve KCHOL Genel Kurul toplantıları yapacak

Yazarın Diğer Yazıları