Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

58.500’ün üzerinde kalma çabası…

İMKB-100 endeksinin kısa vadede 59.000’i aşmasını bekliyorum.

Bigpara Haber

İspanya’nın kredi notunun üç kademe birden düşürülmesinin rahatsızlığına karşılık birkaç zamandır dile getirdiğimiz “FED’in ek tedbir alabileceği, G20 ve AB liderler zirvelerinde Avrupa borç krizinin çözümüne yönelik pozitif beklentiler oluşturulacağı ve Yunanistan seçimlerini AB yanlısı Yeni Demokrasi Partisi’nin kazanacağı” haberleri dün piyasalara destek oldu.


 
Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü


JP Morgan’ın Türkiye’ye yönelik tavsiyesini nötr’den overweight’e yükseltmesinin şimdilik İMKB’ye ekstra bir katkısı veya götürüsü olmazken, dünkü hafif kazançların bugün de sürmesini ve gösterge endeksin 58.500 seviyesinin üzerinde kapanış yapmasını bekliyorum.

Avrupa ekonomisinin bu kadar çalkantılı bir dönemden geçtiği şu günlerde normalde hafta sonu riskini almamak istememe karşılık gerek Yunanistan seçimleri gerekse FED toplantısına yönelik olumlu bakış açım nedeniyle, bugün de hisse pozisyonlarının taşınmasından yanayım.

Avrupa’nın çöküşe girmemesi için liderlerin birşeyler yapmak zorunda olduğunu düşünmem ve bunun da borsalarda pozitif yönde fiyatlandırılacağını öngörmem nedeniyle İMKB-100 endeksinin kısa vadede 59.000’i aşmasını bekliyorum. Şayet Avrupa’nın yapısal sorunları çözülemezse, bu durumun 2008 krizinden daha beter bir durum yaratacağı unutulmamalı ve bu nedenle de tetikte kalma durumu da sürdürülmelidir.

Bugün ne yapılmalı?

Güne 58.500 seviyesi civarından başlanmasının ardından bu seviyenin üzerinde kalma çabası gözleyeceğiz ve gün içerisinde 58.000’in altına inilmediği sürece sorun olmadığını düşünüyorum. Bu kapsamda, bugün de hisse pozisyonları taşınabilir.

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler:

KOZAL, THYAO, YKBNK, ENKAI, AKENR

Haberlerin etkileyebileceği hisseler:

ULKER: Ülker Bisküvi’nin %41,88 oranında ortağı olan Yıldız Holding, Doğu Avrupa blokunun en önemli şekerleme ve çikolata üreticisi AVK’yı satın almak üzere el sıkıştı. Tarafların yakın zamanda anlaşmayı kamuoyuna duyurması bekleniyor. (Vatan)
PRKME: Park Holding Yönetim Kurulu üyesi Nedim Şener, Harbin International ile üretim, santral işletmesi ve madencilik alanlarında işbirliği anlaşması imzaladıklarını söyledi. (Habertürk)

Bugünkü Genel Kurullar:

MARTI, MRGYO, MRTGG, UTPYA

Günlük piyasa takvimi:

10:00 – (ABD) TÜİK Mart ayı işsizlik oranını açıklayacak
11:00 – (ABD) Maliye Bakanlığı Mayıs ayı bütçe dengesi ve faiz dışı dengesini açıklayacak
15:30 – (ABD) Haziran ayı New York FED imalat endeksi açıklanacak (Beklenti: 13,8)
16:15 – (ABD) Mayıs ayı sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı açıklanacak (Beklenti: Sanayi Üretimi 0,0%, KKO 79,2%)
16:55 – (ABD) Michigan Üniversitesi tüketici güveni açıklanacak (Beklenti: 77,5)

Yazarın Diğer Yazıları