Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

57 bin 300`den kar satışları yapılabilir

Bigpara Haber

IMKB’nin güne 56.200 civarından başlamasını bekliyoruz…


Avrupa borsaları kapandıktan sonra BRIC ülkelerinin AB tahvili alabileceği yönünde çıkan haberlerin normal şartlarda bugüne olumlu yansıması gerekirken, sabah itibarıyla Moody’s’in Societe Generale ve Credit Agricole’un kredi notlarını birer kademe düşürmesi yeni güne IMKB’nin 56.200 puan civarından (-450 puan) başlayabileceğini gösteriyor. Buna karşılık, günün esas yönünü belirleyecek gelişmeler ise, saat 15:30’dan sonra başta ABD’de yayınlanacak olan makro veriler olmak üzere saat 19:00’daki Merkel, Sarkozy ve Papandreu telekonferans görüşmesi olacaktır. Verilere ilişkin beklentilerin düşük tutulmasına karşılık datalar bu seviyelerden daha da kötü gelirse, bu durum gün içinde IMKB’de satış baskısı yaratacaktır. Buna karşılık, akşamki telekonferans görüşmesinden önemli bir şey çıkmayacağını düşünmemize karşılık piyasaların “bir umut” şeklindeki yaklaşımının gün içindeki kayıpları sınırlayacağını tahmin ediyoruz.

Günlük bazda 56.000 seviyesi takip edilmeli…

Seans açılışına 56.200 civarından 450 puan civarında düşüşle başlayacağını tahmin ettiğimiz IMKB-100 endeksinde bugün için 56.000 seviyesi pozisyon azatlımı için izlenmelidir. Şayet gün içinde 56.000’in altına inilirse hisse azaltımına gidilmeli, aksi takdirde pozisyonlar 57.300 seviyesindeki hareketli ortalamalara kadar korunmalıdır.

Teknik açıdan olumlu görünen hisseler:

AKGRT, ANSGR, DEVA, PETKM, THYAO

Günlük piyasa takvimi:

15:30 – (ABD) Ağustos ayı ÜFE açıklanacak (Beklenti: ÜFE -0.1%, çekirdek ÜFE 0.2%)
15:30 – (ABD) Ağustos ayı perakende satışlar açıklanacak (Beklenti: 0.2%)
17:00 – (ABD) Temmuz ayı işletme stokları-satışları açıklanacak (Beklenti: 0.5%)
19:00 – (Euro Bölgesi) Merkel, Sarkozy ve Papandreu telekonferans görüşmesi yaparak Yunanistan krizini ele alacak

Dün neler oldu?

BNP Paribas düşürdü, Merkel kurtardı…
Piyasalarda çıkartılan negatif yönlü dedikodular kapsamında BNP Paribas üzerinden başlayan olumsuz söylentilerin Fransa’nın sorunlu bankaları kamulaştıracağı şeklinde devam etmesi dün gün içinde Avrupa borsalarının oldukça volatil ve satış baskısı altında hareket etmesine neden oldu. Fakat daha sonra, Almanya Başbakanı Merkel’in Yunanistan’ın kendi haline bırakılamayacağı şeklindeki açıklamaları ve AB liderlerinin Yunanistan konusunda toplanacağı söylentilerinin pozitif yönde fiyatlandırılması Avrupa borsalarının tekrar artıya geçmesine yol açtı.

Yazarın Diğer Yazıları