Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

56.000’e doğru hisse azaltımı uygun görünüyor

56.000’e doğru hisse azaltımı uygun görünüyor

Bigpara Haber

Yunanistan’ın kreditörlerle yaptığı görüşmelerin olumlu neticeleneceğine dair oluşturulan beklentiler ve bu kapsamda gerilemesini sürdüren tahvil faizleri, 1,30 seviyesine ulaşan euro / dolar paritesi ve olumlu gelmeye devam eden şirket bilançoları dün de yurt içi ve yurtdışı borsalarda değer artışlarına sebep oldu.

Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Yönetmeni

Son iki haftada 5, 10, 20, 50 ve 100 günlük hareketli ortalamalarının üzerine yükselen İMKB-100 endeksinin halen bu seviyelerin üzerinde kalma isteği, yükselişin ilk etapta 55.800 - 56.000 aralığına kadar ulaşabileceğini gösteriyor. Şayet önümüzdeki günlerde bu tür bir çıkış olursa tavsiyem, hisse pozisyonlarının kademeli olarak azaltılması ve/veya hisse değişimine giderek sektörel ve hisse bazında beklentisi olan şirketlere yönelinmesidir. Bu kapsamda, örnek olarak özellikle Marmara ve Ege Bölgesi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları veya 2B yasasının olası olumlu etkileri nedeniyle teknik açıdan uygun seviyelerden çimento, gyo şirketleri takip edilebilir. Bu şirketler içerisinde gerek temel analiz gerekse teknik açıdan iskontolu olanları tercih edilmelidir.

Yurtdışı piyasalardaki yatay görüntüye bağlı olarak güne 55.100 puan civarından başlayacağını tahmin ettiğim İMKB’de gün destek olarak 54.750, zarar kes olarak da 54.500 seviyesi takip edilmelidir.

Teknik açıdan bugün için olumlu görünen hisseler:
TRKCM, NETAS, THYAO, BRSAN, KLGYO, SNGYO

Günlük piyasa takvimi:
12:00 – (Euro Bölgesi) Kasım ayı yeni sanayi siparişleri açıklanacak
12:00 – (Türkiye) Hazine 2 ve 4 yıl vadeli sabit kuponlu tahvil ihaleleri düzenleyecek
xx:xx – (ABD) ABD Merkez Bankası Başkanı yılda 4 kez yapılan FOMC faiz toplantısı sonrası basın toplantısının ilkini gerçekleştirecek
xx:xx – (ABD) DuPont, Johnson&Johnson, McDonalds, Travelers ve Verizon`un bilançoları açıklanacak

Yazarın Diğer Yazıları