Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

52.900 üzerinde kalındığı sürece görünüm pozitif

52.900 üzerinde kalındığı sürece görünüm pozitif

Bigpara Haber

S&P’ye rağmen yükselişini sürdüren borsaların yanı sıra İMKB’de de yabancı payındaki artışa (%62,7) paralel olarak süren çıkış trendi dün itibarıyla 52.900 seviyesindeki 50 günlük ortalamaların üzerine çıkılmasını sağladı ve ayın 11’i kapanışının ardından (51.410) söylediğim “bakışım olumluya dönüyor”un tutarlılığı ortaya konmuş oldu.



Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Yönetmeni

Peki şu andan sonra ne yapılabilir? Öncelikle yeni pozisyon açmak için 50 günlük ortalamaların bulunduğu 52.900 seviyesinin üzerinde kalındığını görmek lazım. Şayet bu noktanın üzerinde kalınamazsa pozisyon açmak için aceleci olunmamalı, hatta hisse azatlımı yapılmalıdır.

Kalınır da yurtdışındaki görünüm daha fazla iyileşmeye döner, euro/dolar paritesi 1,30’un üzerine çıkmaya çalışır, temel emtialardaki yükseliş sürerse, finans ve/veya İMKB-30 endeksi içinden hisse tercihi yapılmalıdır. Ayrıca, yeni pozisyon açarken de döviz ve faiz duyarlılığı olan hisseler tercih edilmelidir.

Bugünün gündeminde esas itibarıyla ABD verileri etkili olacaktır. Bu çerçevede, güne zayıf başlangıç yapmasını beklediğimiz İMKB-100 endeksinin seansın 2.yarısında açıklanacak verilerle kendine yön çizmesini bekliyoruz. Şayet datalar beklentilerden iyi gelirse, bu durum 52.900 seviyesinin üzerinde kalınmasını sağlayacaktır.

Yurtdışı borsaların artı ağırlıklı görünümüne karşılık güne 53.500 civarından başlayacağını tahmin ettiğim İMKB’de güniçi destek olarak 53.300, zarar kes olarak da 52.900 seviyesi takip edilmelidir.

Teknik açıdan bugün için olumlu görünen hisseler:

GUBRF, ECZYT, MGROS, AKENR, PRKME, TRCAS

Günlük piyasa takvimi:

15:00 – (ABD) Goldman Sachs’ın bilançosu açıklanacak (Beklenti: -0,16 $)
15:30 – (ABD) Aralık ayı ÜFE açıklanacak (Beklenti: ÜFE 0,0%, çekirdek ÜFE 0,1%)
16:15 – (ABD) Aralık ayı sanayi üretimi açıklanacak (Beklenti: 0,5%)
xx:xx – (Brezilya) Brezilya Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak

Yazarın Diğer Yazıları