Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

52.500’ün üzerinde kalınmaya çalışılacak

52.500’ün üzerinde kalınmaya çalışılacak

Bigpara Haber

52.500’ün üzerinde kalınmaya çalışılacak…


Gün içinde neler olabilir diye sorduğumuzda, başta TCMB Başkanı Başçı’nın 2012 Yılında Para ve Kur Politikası  konulu basın toplantısının, devamında ise toplantı sonrası faiz ve kurların seyrinin saat 16:00’ya kadar gösterge endeks üzerinde etkili olacağını söyleyebilirim. TCMB’nin son zamanlarda verdiği karışık mesajların sürüyor olması, yabancı yatırımcıların IMKB’ye katılımında zayıflığın devam etmesine neden olurken, bu durum 2012 yılının ilk çeyreğindeki ihalelerde de sıkıntı yaratabilecektir.

Muhtemelen TCMB bu tavrını bugün de devam ettirerek ve piyasaya yeni bir şeyler vermeyerek IMKB’ye olumlu yönde katkıda bulunamayacaktır. Günün IMKB açısından yönünü belirleyecek diğer konusu olan ABD datalarında ise, beklentilere bakarak nispeten pozitif yönlü bir bekleyiş olacağını öngörüyorum. Tüm bunlar çerçevesinde, güne yatayda başlamasını tahmin ettiğim IMKB-100 endeksinin, her ne kadar yurtdışı piyasaların pek çoğu bugün açılmış olsa da, zayıf işlem hacmine bağlı olarak yine dar bir bantta fakat düne nazaran daha zayıf seyrederek, dünkü seviyelerini korumaya çalışacağını öngörüyorum. Gerek yarınki İtalya tahvil ihalesi gerekse kur ve faiz baskısı IMKB’nin bugün 52.500 seviyesinin üzerinde kalmasında zorluk yaratabilir.

Bu nedenle, gün içinde açılan pozisyonlar 52.000 – 52.100 seviyesindeki 5 ve 10 günlük hareketli ortalamaların altına inilmediği sürece korunmalıdır. Leasing’de bazı ürünlerde KDV oranlarını %1’e indiren kararnamenin Resmi Gazete’de bugün yayınlanmış olması sebebiyle bu durumun sektör hisselerine önce alım ardından kar satışı getireceği unutulmamalıdır. Leasing hissesi olmayan yatırımcıların olası yükselişlerde kar satışı riski nedeniyle çok yukarılardan hisse almasını tasvip etmiyorum. Leasing hissesi olan yatırımcılar ise, bu durumu kar satışı olarak değerlendirebilir.

Teknik açıdan bugün için olumlu görünen hisseler:
ECILC, MUTLU, SNGYO, BOYNR, ISFIN

Seans sonrası gelen haberlerin etkileyebileceği hisseler:
FFKRL – FONFK - ISFIN – VAKFN - YKFIN (Olası etki: Sınırlı Pozitif): Leasingde KDV oranını yüzde 1`e indiren kararname Resmi Gazetede yayımlandı. (Bloomberg)
ALARK (Olası etki: Sınırlı Pozitif): Hindistan yerel basınında yer alan habere göre, Gandhinagar ile Ahmedabad`ı bibirine bağlacak olan hattın inşaatı için 28 uluslararası ve ulusal şirket teklif verdi. Teklif veren şirketler arasında Türkiye`den Alsim Alarko yer alırken, Çin`den Continental Engineering Corporation, Rusya`dan Transstroy-OJSC konsorsiyumu, İspanya`dan  Isolux Corsan-C&C Constructions konsorsiyumu yer aldı. (Foreks)

Günlük piyasa takvimi:
10:00 – (Türkiye) Rekabet Kurulu, THY hakkında yürütülen soruşturmada sözlü savunma alacak
10:00 – (Türkiye) TCMB Başkanı Başçı, 2012 Yılında Para ve Kur Politikası  konulu bir basın toplantısı düzenleyecek
16:00 – (ABD) Ekim ayı S&P Case-Schiller konut fiyat endeksi açıklanacak (Beklenti: -0,4%)
17:00 – (ABD) CB tüketici güveni açıklanacak (Beklenti: 59,0)
17:00 – (ABD) Aralık ayı Richmond FED İmalat Endeksi açıklanacak
xx:xx – (İngiltere) Piyasalar tatil nedeniyle kapalı olacak

Yazarın Diğer Yazıları