Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

51.700’ün altına inilmediği sürece pozisyonlar korunmalı

Bigpara Haber

İtalya’ya IMF yardımı haberinin yalanlanmasına rağmen “ateş olmayan yerden duman çıkmaz” düşüncesi, Almanya’nın ortak tahvil çıkartılmasını onaylayacağı söylentilerinin desteği ile dün global borsalar günü ciddi yükselişlerle tamamladı.

Bize göre de çıkan haberlerin çok fazla gerçeklik payı olmasa da, hızlı değer kayıplarının ardından piyasa katılımcılarının bu tür haberleri kullanma isteği gayet normal karşılanmalı. Buna karşılık, bu tür haberlerin piyasalarda bir iki günden fazla etki etmeyeceği de göz ardı edilmemelidir.
 
Bu nedenle, sırf bu tür haberlere yönelik pozisyon alınması sakıncalı sonuçlar doğurabilir. Bugünün gündemine baktığımızda, ABD ve Almanya’daki makro verilerin yanı sıra Euro Bölgesi Maliye Bakanları toplantısı olduğunu görmekteyiz.

Özellikle Euro Bölgesi Maliye Bakanları toplantısının piyasalarda önemli etki yaratabilecek güçte olması nedeniyle, gün içinde buradan gelecek açıklamalara odaklanılmasını öneriyoruz. Makro verilerin arka planda olmasına karşılık özellikle tüketici güveni verisinin durumuna göre gün içinde kısa süreli hareketlilikler yaşanması muhtemel görünüyor. Bu kapsamda, bugüne yönelik genel tavsiyemiz, “mevcut pozisyonları 51.700 desteği kırılmadığı sürece koru” şeklindedir.

Teknik açıdan bugün için olumlu gördüğüm hisseler:
YKBNK, EKGYO, TTRAK, ANSGR, BIZIM

Haberlerin etkileyebileceği hisseler:
ALBRK: Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, 2012 yılında 20 yeni şube açarak, 300 civarında ilave personel alımı gündemimizde dedi. (Yeni Şafak)

Seans sonrası gelen haberlerin etkileyebileceği hisseler:
AKSA (Olası etki: Nötr): Aksa Akrilik Kimya Sanayii A.Ş.`nin aktifinde ve pasifinde yer alan malvarlıklarının ve yükümlülüklerinin bir bölümünün yeni kurulacak Aksa Karbon Elyaf Sanayi A.Ş.`ye ayni sermaye koyma suretiyle bölünme işlemine SPK onay verdi. (KAP)
GLYHO (Olası etki: Nötr): Şirket Yönetim Kurulu, yurtdışında satılmak ve kote edilmek üzere 150.000.000,-ABD Doları`na kadar, 5-7 yıl vade aralığında tahvil ihraç etmek için Sermaye Piyasası Kurulu`na başvuruda bulunmaya karar verdi. (KAP)

Günlük piyasa takvimi:
10:00 – (Türkiye) TCMB Finansal İstikrar Raporu`nu açıklayacak
11:00 – (Euro Bölgesi) Kasım ayı perakende sektörü PMI açıklanacak
16:00 – (ABD) Eylül ayı S&P Case-Schiller konut fiyat endeksi açıklanacak (Beklenti: -0.1%)
17:00 – (ABD) Kasım ayı CB tüketici güveni açıklanacak (Beklenti: 45.0)
xx:xx – (Euro Bölgesi) Maliye Bakanları toplantısı yapılacak

Yazarın Diğer Yazıları