Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

5 günlük ortalamaların üzerinde kalınması önemli

5 günlük ortalamaların üzerinde kalınması önemli

Bigpara Haber

50.700’deki 5 günlük ortalamaların üzerinde kalınması önemli…
Global ekonomi Avrupa’ya bağlı sorunlarla boğuşurken hisse senedi piyasaları bu gidişatta ortaya çıkan haber akışını zamana bağlı olarak fiyatlandırıyor.

Şu an, AB üyesi ülkelerin kredi notlarının Ocak ayı içinde düşürüleceğinin fiyatlara bir ölçüde yansıtılması, ABD’li şirketlerin bilançolarına ilişkin beklentilerin fazla karamsar olması, Alcoa ile başlayan bilanço sezonunda şirketin cirosunun tahminlerden iyi gelmesinin bu karamsarlığın pozitif yönde fiyatlamaya yol açabileceği düşüncesi önümüzdeki günlerde yurtdışı borsalarda daha stabil seanslar yaşanmasına neden olacaktır görüşündeyim.

Dün akşam yayınlanan FED iskonto faiz toplantısı tutanaklarında, ABD ekonomisinin 2012 yılında dalgalı seyredeceği, finansal piyasalardaki belirsizliğin tüketiciler ve şirketler için temkinli tavır takınacağının belirtilmesi yani özetle yeni herhangi bir şeye vurgu yapılmaması bugün Avrupa borsalarına herhangi bir katkıda bulunmayacak.

Buna karşılık İMKB, saat 10:00’da Türkiye’de yayınlanacak cari açık ile yine aynı saatte yayınlanacak Almanya’nın büyüme verisiyle kendine yön çizecek. İlerleyen saatlerde ise, bu yöne katkıda bulunacak gelişmeler; İtalya Başbakanı Monti’nin Almanya Başbakanı Merkel ile görüşmesi ve IMF Başkanı Lagarde’ın Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ile görüşmesi olacaktır. İMKB’nin dünkü yükselişi teknik açıdan olumlu olurken, 5 günlük hareketli ortalamaların hemen üzerine çıkılmasını da sağladı. Bu tepki hareketinin devam edip etmeyeceği ve 5 günlük ortalamaların üzerinde kalınıp kalınmayacağına göre gün içi yeni pozisyon açılması kararı verilmelidir. Şayet 50.700 seviyesinin üzerinde kalınırsa bu durum tepkinin güç kazanmasına yol açabileceğinden bir iki günlük yeni pozisyon açılmasına olanak sağlayacaktır.

Güne 50.700 puan civarından başlamasını beklediğim IMKB’de gün içi destek ve zarar kes olarak 50.500 seviyesi takip edilmelidir.

Teknik açıdan bugün için olumlu görünen hisseler:
FROTO, SISE, ENKAI, AKSEN, TOASO, SAHOL

Günlük piyasa takvimi:
10:00 – (Türkiye) TCMB Kasım ayı ödemeler dengesi raporunu yayınlayacak (Beklenti: Cari açık -5,3 milyar $)
10:00 – (Almanya) Almanya`da 2011 yılı GSYH açıklanacak
16:00 – (ABD) Atlanta FED Başkanı Dennis Lockhart konuşacak
21:00 – (ABD) Philadelphia FED Başkanı Charles Plosser konuşacak
21:00 – (ABD) Bej Kitap (Beige Book) raporu açıklanacak
xx:xx – (Almanya) 5 yıl vadeli tahvil ihracı yapacak
xx:xx – İtalya Başbakanı Monti Almanya Başbakanı Merkel ile görüşecek
xx:xx – IMF Başkanı Lagarde Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ile görüşecek...

Yazarın Diğer Yazıları