Binance'ten yuanla işlem yapmaya yasak

13.10.2021 - 13:39 | Son Güncelleme :

Kripto para borsası Binance, Çin'in katı düzenlemeleri sonrası yuanla işlem yapılmasını durduracak.

https://i.bigpara.com/i/55big/kripto_para_55.jpg

İşlem hacmi olarak dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance, Çin'in kripto para işlemlerine katı önlemler getirmesi ve bitcoin madenciliğini yasaklamasının ardından kendi platformunda yuanla alım satım işlemleri yapılmasını durduracağını açıkladı.

Çin merkez bankası (PBOC), 24 Eylül'de kripto paraların piyasalarda geleneksel para birimleri gibi dolaşıma girmemesinin gerektiğini belirterek, yurt dışındaki kripto para borsalarının Çin'deki yatırımcılara internet üzerinden hizmet vermesini yasakladığını ve finansal kuruluşların, online ödeme ve internet şirketlerinin kripto para işlemlerini yapmasını kısıtladığını duyurmuştu.

KRİPTO PARA PİYASA VERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

Binance, Çin'deki sıkı tedbirlerin ardından kendi platformundaki tüketiciden tüketiciye alım satım işlemlerinde yuan kullanımını bu yıl 31 Aralık'ta durduracağını ve Çin'deki müşterileri için "yalnızca para çekme" moduna geçeceğini duyurdu.

Binance her ne kadar Çin'de kurulmuş bir kripto para işlem platformu olsa da, Çin'in kripto paraya sıkı düzenlemeler getirdiği 2017'de Çin'den ayrılmıştı.

Çin'de kurulmuş diğer başka bir büyük kripto para borsası OKEX de bugün yaptığı açıklamada 2017'den itibaren esas faaliyetlerini uluslararası piyasalara kaydırdığını ve Çin'de tanıtım yapmayı ve hizmet vermeyi durdurduğunu belirtti.

 

Hisse Başarıyla eklendi