"Altında hızlı yukarı tepkime görülebilir"

11.10.2021 - 10:14 | Son Güncelleme :

Gram altın fiyatı, şu dakikalarda 505 lira seviyesinde hareket ederken; ons altın fiyatı ise aynı dakikalarda 1754 dolar seviyesinde bulunuyor. Biz Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı Özsoy, hem ABD dolar endeksinde bir zayıflama hem de ABD 10 yıllıklarında bir gerileme olması halinde ons altın fiyatlarında hızlı bir yukarı tepkime olabileceği şeklinde değerlendirdi.

https://i.bigpara.com/i/55big/altin1234.jpg

Şenay Zeren

Ons altın fiyatları, geçtiğimiz cuma günü beklentilerin çok altında gelen ABD eylül ayı tarım dışı istihdam verisi sonrası tapering (tahvil alımı azaltımı) zamanlamasıyla ilgili öteleme ihtimalinin kuvvetlenmesiyle yukarı yönlü sert hareket ederken; haftanın ilk işlem gününde dar bantta hareketini sürdürüyor. Küresel piyasalarda enflasyonist kaygılar gündemde kalmayı sürdürürken, ons altın bugün içerisinde en yüksek 1761 dolar seviyesini; en düşük ise 1751 dolar seviyesini gördü. Ons altın, şu dakikalarda ise yüzde 0.18 oranında düşüşle 1754 dolardan işlem gördü.

ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

Gram altın fiyatları, geçtiğimiz haftayı 506 lira seviyesinden tamamlarken; yeni haftanın ilk işlem gününe 505 lira seviyesinden başladı. Yeni güne hafif düşüşle başlayan altının gram fiyatı; gün içerisinde en yüksek 507,71 lira seviyesini, en düşük ise 502,98 lira seviyesini gördü. Gram altın, ons altın fiyatında yaşanan düşüşün etkisiyle aşağı yönlü hareket ederken, saat 12.58 itibarıyla yüzde 0.17 oranında düşüşle 505,98 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 825 lira, Cumhuriyet altını da 3 bin 394 liradan satılıyor.

ALTINDA HIZLI YUKARI TEPKİME GÖRÜLEBİLİR 
Murat Özsoy – Biz Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı

Haberin Devamı

Geçtiğimiz haftanın özellikle kapanışa doğru olan kısmında ons altın fiyatında önemli oynamalara şahit olduk ve bundaki en büyük pay da ABD’den gelen tarım dışı istihdam verisi oldu. Yeni haftaya başlarken gördüğümüz 1756 dolar seviyesinin aslında yüzde 1.60 seviyelerini aşan ABD 10 yıllıklarının karşısında yine de dayanaklı olduğunu düşünüyorum.

Normal şartlar altında ABD 10 yıllıklarındaki bu yükseliş karşılığında daha aşağıda olması beklenebilecek ons altının bu hareketi bizlere işlerin terse dönmesi halinde, yani hem ABD dolar endeksinde bir zayıflama hem de ABD 10 yıllıklarında bir gerileme olması durumunda, hızlı bir yukarı tepkime vereceğinin sinyali olarak yorumlanabilir.

Haberin Devamı

Eğer önemli bir haber akışı olmaz ise, kasım ayının başında yapılacak Fed toplantısına kadar olan dönemde ons altındaki seyrin günlük hareketler haricinde çok ciddi sapmalar göstermesini pek beklemiyorum. Nitekim 16 Eylül tarihinden bu yana da şu andaki seviyelerinde ilerledi.

Gram altında ise, dolar/TL kuru kaynaklı yükselişler görme ihtimalimiz var. Geçtiğimiz hafta 9TL seviyesine yaklaşarak tarihi zirveyi gören dolar/TL kurunda yukarı yöndeki riskler halen varlığını koruyor. Kurun 9TL üzerine çıkması ve bu seviyenin üzerine yerleşmesi şu andaki ana senaryomuz. Bu senaryo paralelinde de gram altın fiyatının 500TL altında oluşması, günlük kısa süreli işlemler haricinde pek mümkün görünmüyor.

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Hisse Başarıyla eklendi