ABD'de enflasyon beklentilerin üzerinde!

13.10.2021 - 16:25 | Son Güncelleme :

ABD'de TÜFE Eylül ayında beklentilerin üzerinde yükselirken tüketici fiyatlarının enerji fiyatlarındaki yükselişin ardından gelecek aylarda da artmaya devam etmesi bekleniyor.

https://i.bigpara.com/i/55big/24112015_abd.jpg

ABD'de tüketici fiyatları Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0.4 ile beklentilerin üzerinde artış kaydetti. Reuters anketine katılan ekonomistler tüketici fiyatlarının Eylül'de yüzde 0.3 artmasını bekliyorlardı. ABD Çalışma Bakanlığı Ağustos ayında TÜFE'yi yüzde 0.3 seviyesinde açıklamıştı.

Oynaklık gösteren gıda ve enerji fiyatlarının yansıtılmadığı çekirdek tüketici fiyatları Eylül ayında yüzde 0.2 ile beklentilere paralel yükseldi. Çekirdek enflasyon Ağustos ayında yüzde 0.1 seviyesinde açıklanmıştı.

##$HABER_1471826$##

Haberin Devamı

Yıllık bazda değişime bakıldığında tüketici fiyatları Eylül ayında yüzde 5.4 ile beklentilerin üzerinde arttı. Tüketici fiyatları Ağustos'ta yıllık bazda yüzde 5.3 artış kaydetmişti.

Çekirdek enflasyon Eylül ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4 ile beklentilere paralel yükseldi. Çekirdek enflasyon Ağustos ayında da yüzde 4 seviyesinde açıklanmıştı.

 

Hisse Başarıyla eklendi