Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Yükselişte kritik seviye

Altında yükseliş yönlü hareket 1.335 seviyesi üzerinde 1.350 direncine doğru devam ediyor

Bigpara Haber

Altında yükseliş yönlü hareket 1.335 seviyesi üzerinde 1.350 direncine doğru devam ediyor.

Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Dolar endeksi tarafına baktığımızda altını rahatsız eden bir durum henüz görünmüyor. Dolayısıyla zayıf olan dolar altına bir anlamda destek vermeye devam ediyor diyebiliriz. Bu duruma doların güçlenmesiyle terse dönebilir. Genel olarak 80,40 üzerinde endeksin hareket etmesi altını baskı altına alabilir.

Son günlerde özellikle fiziki talep etkili olmazken altın fonlarının devreye girdiğini görmekteyiz. Uzunca süredir bu köşeden sizlerle paylaştığımız Spdr Gold Fonunun altın fon varlığı dün itibariyle 2.09 ton artışla 803,70 tona yükselmiştir.

Teknik Rakamlar;

Bugün için 1.350 direncini takip edeceğiz. Belirtilen direncin aşılması yükseliş hareketine destek sağlayabilir. Bu koşullarda fiyatların 1.365 – 1.370 seviyesine doğru yükselişi genişletmesi muhtemel olabilir. Burada 1.350 seviyesinin aşılamaması satış baskılarına neden olabilir. Bu koşullarda 1.335 – 1.330 bandı ilk destek aralığı olarak karşımıza çıkacaktır.

Ne Yapılmalı;

Değerli yatırımcılar bugün için 1.350 direncini izleyeceğiz. Bu direncin geçilememesi halinde olası satış baskılarına dikkat edilmelidir. Geri çekilmede 1.330 – 1.335 bandı ilk destek seviyemizdir. Bu direncin geçilmesi halinde alım yönündeki pozisyonlar korunabilir.

TL/Gram:

İçerde doların yükselişi gram fiyatlarına olumlu yönde yansıdı. Bugünlerde gram fiyatlarının 95,5 seviyelerinden fiyatlanıyor. Yükselişin devam etmesi gram fiyatlarını 97 lira seviyelerine itebilir.

Gün içinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları