Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Yükselişin devamı neye bağlı?

Dün itibariyle altında 1.270 seviyesine kadar olan yükselişe tanık olduk

Bigpara Haber

Dün itibariyle altında 1.270 seviyesine kadar olan yükselişe tanık olduk. Bu hareket 1.240 üzerinde beklentimiz dahilindeydi. Bugün itibariyle geldiğimiz noktada dünkü çıkışın bir miktar hız kestiğine tanık olmaktayız.

Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Özellikle dün yaşanan yükselişin Çin’in talebinin sonucu olduğunu düşünebiliriz. Diğer taraftan dolar endeksindeki gerileme altın tarafında yükseliş yönlü hareketi desteklediği düşünülebilir. Altın fiyatlarında yükseliş hareketinin devam edebilmesi için kritik eşik olarak gördüğümüz 1.270 bölgesi üzerinde hareketin oluşması gerekiyor.

Son zamanlarda dikkatle takip ettiğimiz SPDR Gold fonundaki altın varlığı 835.71 ton düzeyini korumaya devam ediyor.

Teknik Rakamlar;

Teknik açıdan altında 1.270 seviyesine kadar olan yükseliş bugün bir miktar satışlara yenini bırakabilir. Bu nedenle bugün için 1.255 bölgesini izleyeceğiz.

Bu seviyesinin altındaki hareketlerde ise 1.245 – 1.240 bandı önemli ve kritik destek olarak korunmaya devam edecektir. Yukarı yönlü hareketin devamı için altında 1.270 – 1.280 bandının aşılmasına ihtiyacımız var. Böyle bir senaryoda kısa vadede nihai olarak 1.300 – 1.310 bandına ulaşabiliriz.

Ne Yapılmalı;

Değerli yatırımcılar;

Bugün için bir miktar kar satışlarına dikkat edilmesi fayda saplayabilir. Genel görüntüde bugün için 1.250 üzerinde kalmamız olumlu pozitif yöndeki beklentiyi destekleyebilir. Özellikle 1.255 bölgesinin altında 1.250 ve 1.245 seviyelerine yaklaşan bir görüntü oluşabilir.

TL Gram;

TL/Gram fiyatlarında 81.5 seviyeleri bugün için önemli destek konumunda. Bu bölge üzerinde kaldıkça 83 seviyeleri gündemde kalmaya devam edecektir.

Not: Değerli yatırımcılar sizlerle buluşmak adına ilk durağımız Ankara olacaktır. Ankara’da Risk Yönetimi,  Piyasa Beklentileri ve Mini Teknik Analiz Eğitimi ile ilgili seminerimize ücretsiz kayıt yaptırmak için volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr ve bilgi@albmenkul.com.tr adreslerine adınızı soyadınızı ve sizlere ulaşabileceğimiz telefonunuzu belirtmeniz yeterli olacaktır.  Program ile ilgili tarih ve yer, katılım listesi sonrasında sizlere duyurulacaktır.

Gün içinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları