Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Yükseliş devam eder mi?

Altında bir süredir vurguladığımız üzere 1.380 üzerindeki harekette fiyatların 1.420 seviyesine girme eğiliminde olduğunu görmekteyiz

Bigpara Haber

Altında bir süredir vurguladığımız üzere 1.380 üzerindeki harekette fiyatların 1.420 seviyesine girme eğiliminde olduğunu görmekteyiz.

Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Bir süredir 1.400 – 1.420 bandının test edilebileceği ihtimalini ve olasılıkları sizlerle paylaştık.

Veri Seti

Eylül ayı tüm yönleriyle kritik. FED’in parasal genişlemede azaltıma gidip gitmeyeceği artık son dönemeçte gibi. Eylül ayında (6 Eylül ) tarım dışı istihdam rakamlarından sonra resim iyice netleşecektir. Piyasanın beklentisi Fed’in 10-20 milyar $ düzeyinde bir azaltıma gitmesi. Bu senaryo zaten fiyatların içinde. Beklenenin üzerinde bir azaltma kararı çıkarsa piyasalarda bu koşul fiyatlanacaktır.

Altın son dönemde destekleyen en büyük unsur Çin’in fiziki alımları. Bu alımların devam etmesi altın tarafında önemli bir gösterge olmaya devam edecektir. Ancak bu durumda “Altın fiyatlarına pozitif etkisi sınırlı mı olacak?  Sorusu ilerleyen günlerde cevaplanabilir.

Son günlerde Suriye ve Ortadoğu için savaş borulara daha yüksek sesle çalmaya devam ediyor. Buradaki durum ve riskler altın tarafından önemli ölçüde izlenecektir. Özellikle Suriye konusunda İran ve Rusya’nın son derece hassas olduğu bilinmekte. Sürecin ne getirip ne götüreceği oldukça önemli.

Teknik Rakamlar;

Teknik açıdan 1.420- 1.430 bandı hedef olma konumunu devam ettirmektedir. Burada 1.400 üzerindeki hareket isteği arttıkça belirttiğim hedef bölgeye doğru yükseliş ihtimali geçerliliğini korumaktadır. Bu bölge üzerinde ise kademeli olarak 1.450 ve 1.470 – 1.480 dirençleri bulunmaktadır. Direnç bölgelerinden bahsederken 1.470 ve 1.480 direnç bölgesinin oldukça önemli olduğunu ve bu hareketin devamında kritik bir yer teşkil ettiğinin altını çizmek gerekiyor.

Özellikle 1.400 – 1.390 destek bandı aşağı yönlü kar satışları ile geçilirse temkinli olmakta fayda var.

Ne Yapılmalı?

Değerli yatırımcılar kritik bir dönemece girdik. Özellikle bugünlerde 1.420 – 1.430 bandına yaklaşıldıkça satış baskısı kendisini iyiden iyiye hissettirebilir. Böyle bir senaryoda 1.400- 1.390 bandına yönelik gerileme ihtimali olasılıklar dahilinde. Ancak 1.400 – 1.390 bandı üzerinde kaldıkça yukarı yönlü ataklara tanık olmaya devam edeceğiz.

TL/Gram

Özellikle $/ TL’deki yükseliş TL/Gram yatırımcısını memnun etmekte. Geçtiğimiz hafta belirttiğimiz hedef bölgeye geldik. Kur ve ons altındaki yükselişin devam etmesi fiyatları 91 seviyelerini test etmesine yol açabilir. Özellikle burada $/TL’nin durumu yakından takip edilmelidir. $/TL kurundaki gevşeme TL/Gram fiyatlarını olumsuz yönde etkileyebilir.

Gün içinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim...

Yazarın Diğer Yazıları