Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Yükseliş bitti mi?

Geride bıraktığımız hafta altın fiyatları 1.350 seviyelerine olan atağın ardından gelen satışlarla 1.300 $ ons üzerinde kalma gayreti içindeydi

Bigpara Haber

Geride bıraktığımız hafta altın fiyatları 1.350 seviyelerine olan atağın ardından gelen satışlarla 1.300 $ ons üzerinde kalma gayreti içindeydi.



Volkan Kuğucuk / Stratejist
twitter.com/vkugucuk

Bu hafta FED’in FOMC tutanakları açıklanacak. Bu nedenle altın tarafında dalgalı bir seyrin görülmesi muhtemel ..

FED ve Diğer Koşullar

Altın konuşurken sadece tek değişkene bağlı kalmak doğru değil. Hesaplanması açısından zor bir yatırım aracından bahsediyoruz.

Bu hafta ABD tarafından gelecek verilere odaklananacağız. Özellikle Çarşamba günü FED  FOMC Faiz kararı bu bağlamda önemli. Şayet buradan parasal genişleme konusunda daha ılımlı ve piyasalara şefkatli bir yaklaşım olması halinde altın fiyatlarının bu durumda olumlu etkilenmesini bekleyebiliriz.

Diğer noktada dolar endekindeki gerileme altın açısından olumlu. Özellikle ABD 10 yıllık faizlerin bu hafta 2.52 bölgesinin altında hareket etmesi halinde altın fiyatlarına pozitif etki edeceğni düşünebiliriz.

Teknik Rakamlar

Teknik açıdan 1.350 direnci bu haftada önemini korumaya devam edecektir. Bu direncin üzerindeki hareketin oluşması halinde 1.375 ve üzerinde 1.395 bölgesi kademli olarak hedeflenebilir. Daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz üzere 1.350 üzerindeki kalıcı harekette 1.420 – 1.430 aralığına kadar yükseliş ihtimalimiz masadaki yerini korumaktadır.

Özellikle bugünlerde 1.300 seviyesi destek olarak kabul edilmelidir. Bu desteğin altındaki olası harekette 1.270 seviyesine kadar bir geri çekilme koridorunun varlığını hatırlatmak isteriz.

Ne yapılmalı?

Değerli yatırımcılar 1.300 desteğini ve 1.350 direnç bandını izlemeyi sürdüreceğiz. Özellikle 1.350 $ ons üzerinde pozsiyonlar korunabilir ve/veya yükselişler değerlendirilebilir. Ancak 1.300 desteği altında pozisyon riski en aza indirilmelidir.

Güniçinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları