Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Yükseliş beklentisi korunabilir

Altında fiziki taleplerle birlikte fiyatların yukarı sıçradığına tanık olmaktayız

Bigpara Haber

Altında fiziki taleplerle birlikte fiyatların yukarı sıçradığına tanık olmaktayız. Fiziki talep beklentimiz dahilinde olsa da bu kadar yeni yılın ilk gününü beklemiyorduk.

Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Çin’in fiziki talebinle birlikte altın fiyatlarında 1.220 seviyelerinden işlemler devam ediyor. Burada altın fiyatlarının 1.230 üzerinde kalması fiyatları 1.260 – 1.270 bandına yaklaştırabilir.

Yakından takip ettiğimiz Spdr Gold fonundaki altın varlığında bir değişim göze çarpmıyor.  Fon 798.22 ton düzeyini korumaktadır.

Teknik Rakamlar;

Altında yılın son gününde 1.182 seviyeleri test edilmesi karşın bu bölgeden çok sert bir tepki geldi. Fiyatlar yılı 1.205 seviyesinden tamamladığına tanık olduk. Bugün için fiziki taleple toparlanan altının 1.230 seviyesine yöneldiğini görmekteyiz. Bu seviye önemli olmakla birlikte kırılması ve üzerinde kalınması halinde fiyatların 1.260 – 1.270 bandına gitmesi muhtemel bir hareket olabilir. Altında önemli görünen seviye 1.223 – 1.220 bandı. Bu bölge altına gerilemede altında yeniden satıcılı bölgeye geri dönebiliriz. Bu durumda öncelikle  1.214 – 1.207 bandına doğru geri çekilme ihtimali masadaki yerini koruyor.

Ne Yapılmalı;

Değerli yatırımcılar;

Altındaki yükseliş hareketin devam edebilmesi için öncelikle 1.220 üzerinde hareket edilmeli ve 1.230 direncinin aşılması gerekiyor. Böyle bir durumda yükseliş ihtimali devam edebilir. Ancak 1.220 bandı üzerinde bir hareket oluşmazsa gerileme riskini dikkat.

TL/Gram:

Altındaki yükselişle birlikte $/TL kurunun yüksek seviyelerde olması TL/Gram fiyatlarının 84 seviyelerinden fiyatlanmasına neden oluyor. Burada 1.230 üzerindeki hareketin kalıcı olması durumunda yükseliş beklentisi korunabilir. Ancak 1.220 bandı aşağı yönlü geçilirse 83 TL seviyelerine kadar gerileme olabilir.

Not: Değerli yatırımcılar sizlerle buluşmak adına ilk durağımız Ankara olacaktır. 18 Ocak 2014 tarihinde ücretsiz olan ve Sn. Ali Perşembe’nin de katılacağı seminerimize kayıt için albmenkul.com.tr linkini kullanabilirsiniz. Bunun dışında  volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr ve bilgi@albmenkul.com.tr mail adreslerine adınızı soyadınızı ve sizlere ulaşabileceğimiz telefonunuzu belirtmeniz yeterli olacaktır.

Gün içinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları