Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Yukarı yönlü atak ihtimali var mı?

17 Ekim tarihine geri sayım sürerken nefesler tutuldu gelişmeleri izlemeye devam ediyoruz

Bigpara Haber
17 Ekim tarihine geri sayım sürerken nefesler tutuldu gelişmeleri izlemeye devam ediyoruz.

Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Biraz hafızalarımızı zorlayarak geçmişe dönersek Lehman krizinde de koca bankanın batmasına müsaade etmezler görüşü piyasadayken Lehman battı. Bu noktada her ne kadar bu sorun son dakikada olsa çözülecek görüşü büyük olasılık olarak korunsa da her zaman ters yönde ihtimal masada durmaya devam ediyor.

Siyasi bir oyun mu bilinmez ama bu işin hüsranla sonuçlanması başta Çin ve toparlanmak için büyük çaba sarf eden Japon ekonomilerini vuracaktır.

Teknik Rakamlar;

Teknik olarak dün 1.250 seviyelerine kadar olan sert gerilemenin ardından alımların geldiğini görmekteyiz. Bu noktada 1.270 üzerinde kalmaya devam ettikçe yukarı yönlü ataklar devam edebilir.  Tepki çıkışlarında 1.300 seviyelerine doğru yükseliş beklentiler dahilindedir.  Bu bölge üzerinde 1.310 seviyeleri gündeme gelebilir.

Ancak 1.270 seviyesinin altına olası gerilemede altın yeniden satıcılı bölgeye geri dönecektir. Böyle bir senaryoda destek seviyelerine doğru sürüklenmeye devam edilir.

Ne yapılmalı;

Değerli yatırımcılar altında 1.270 üzerinde kaldıkça yaklaşık olarak 30  $`lık bir yukarı hareket potansiyelimiz var. Özellikle 1.300 – 1.310 bandına doğru bir atak ihtimaller dahilinde olup bu aralık  direnç olduğundan satışlara dikkat edilmelidir.

Burada 1.270 seviyesinin altında önümüzdeki saatlerde oluşabilecek hareketlerde alım yönündeki riskler azaltılmalıdır. Bu tabloda aşağı yönlü sürüklenme devam edebilir.

Gün içinde olan gelişmeleri @vkugucuk twitter hesabımızdan yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları