Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Yukarı harekette hedefler

Son günlerde aşağı yönlü hareketlerde desteklerin çalıştığını gözlemledik

Bigpara Haber

Son günlerde aşağı yönlü hareketlerde desteklerin çalıştığını gözlemledik.

Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Kritik olan 1.310 desteği üzerindeki hareket sonrasında yine kritik olan 1.350 direnci dün itibariyle kırıldı.

Veri sonrası...

ABD ekonomisindeki verilerin iyi çıkması dünya borsalarında FED endişesi ile depreme neden olurken altın cephesinde çok olumsuz algılanmadı. Özellikle Mısır’da süregelen çatışma ortamı altın fiyatları üzerinde olumlu etkiye neden oluyor. Bunun yanında fiziki talepteki canlılık altın tarafında diğer olumlu sayabileceğimiz etkilerin başında geliyor.

Teknik Rakamlar;

Teknik açıdan son zamanlarda 1.350 direncinin önemine değinmekteydik. Bu bölge artık destek olarak kabul edilecektir. Belirttiğim desteğin üzerindeki harekette önceliğimiz 1.380 kırılması halinde ise fiyatların 1.420 seviyelerine kadar yükselme ihtimali güncelliğini korumaya devam etmektedir.

Aşağı yönlü harekette ise 1.350 öncelikle artık direnç değil destek seviyesi olarak kabul edilecektir. Bu bölgenin altında ise diğer önemli destek bölgemiz 1.320 seviyesinde bulunmaktadır.

Ne Yapılmalı?

Değerli yatırımcılar 1.350 seviyesi üzerinde 1.380 direncini izleyeceğiz. Bu direncin üzerinde hareket edilememesi halinde 1.350 seviyelerine baskılara dikkat edilmesi yerinde olacaktır. Özellikle 1.350 üzerinde kaldıkça olumlu görüntü devam edebilir. Aksine 1.350 desteğinin aşağı yönlü geçilmesi halinde 30 $`lık düşüş ihtimali oluşabilir.

Gün içinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları