Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Yön tayini belirginleşiyor

Bir önceki yazımızda bir sıkışma sürecinden bahsetmekle birlikte krıldığı yönde hareketin devam edeceği uyarısında bulunduk

Bigpara Haber

Bir önceki yazımızda bir sıkışma sürecinden bahsetmekle birlikte krıldığı yönde hareketin devam edeceği uyarısında bulunduk.



Volkan Kuğucuk / Stratejist
twitter.com/vkugucuk

Geldiğimiz noktada aşağı yönlü kırılma geri çekilme sürecini tetiklemeye devam etmektedir.

FED Beklentileri

FED cephesinden gelecek haberler altın fiyatları üzerinde etkili olmaya devam edecektir. Özellikle istihdam rakamlarının iyimser gelmesi FED’in varlık alımlarını sonlandıracağına ilişkin kaygılarıda beraberinde getirmekteedir.


Hafta sonu FED’in varlık alımlarını azaltacağı yönünde planları olduğu haberleri ekonomi basınında yer bulurken bu habelerin gerçek mi yoksa tahmin mi olduğunu henüz kestirmek zor. Bu taraftan bakıldığında ise zaman konusunda da net bir şey söylemeyemeyiz.

Ancak bildiğimiz bir şey varki ; istihdam rakamlarında hedeflenen seviyeye ulaşılması halinde her an FED varlık alımlarını sonlandırdım açıklamasını yapabilir.

Bunun dışında ABD 10 yıllık tahvil faizleri ve buna bağlı olarak dolar endeksi dikkatle takip edilecektir. Faizlerin ve dolar endeksinin yükselmesi şüphesiz emtia tarafında satışlara neden olabilir. Bu gerilemeden altında nasibini alabilir.

Teknik Rakamlar

Teknik açıdan önemli bir noktadayız. Yukarı yönlü harekette 1.480 – 1.490 bandı önemli ve kuvvetli direnç olma görevine devam edecektir. Günlük grafiklerde kısmi satış sinyalimiz bulunmakla birlikte 1.410 $ ons desteğinin aşağı yönlü geçilmesi halinde satış sinyali daha belirgin bir hal alacaktır. Böyle bir durumda 1.380 $ ons daha alt seviyede ise 1.350 – 1.360 $ ons seviyeleri muhtemel hedef bölge konumuna gelecektir.

Değerli yatırımcılar teknik anlamda daha önceleri güçlü tepkilerin geldiği 1.320-  1.310 bandı Fibonacci desteği olam görevine devam etmektedir. Bu desteğin kırılması altında daha aşağı noktaların fiyatlanmasına yol açabilir.Bu riskin henüz ortadan kalkmadığını bir kez daha hatırlatmak yerinde olacaktır.

Yukarı yönlü hareket ihtimalimiz için öncelikle 1.400 – 1.410 bandı üzerinde güçlü tepkilere ihtiyacımız var. Eğer ki bu bölgeden tepki alımları gelirse yukarı yönlü harekette 1.480 – 1.490 bandının aşılıp aşılmaması bizlere yukarı hareketin devam edip etmeyeceği hakkında bilgi verecektir. 

Ne yapılmalı?

Özellikle 1.410 $ ons bölgesinin aşğı kırılması halinde alım için acele edilmemelidir. Alım yönünde olanlar bu seviyenin altında risklerini azaltabilir sat/al ihtimalini gündeme alabilirler. Bu noktada 1.380 – 1.360 bandına kadar olabilecek düşüş değerlendirilebilir.

Şayet 1.410 bölgesi tepki üretirse 1.450 $ ons seviyelerine kadar al/sat aralığı oluşabilir.

Güniçinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları