Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Yön bulma sürecindeyiz

Bu hafta içinde ABD tarım dışı istihdam rakamaları dikkatle takip edilecektir

Bigpara Haber

Geçtiğimiz hafta 1.480 $ ons seviyesi üzerine denemelerin saman aleci niteliğinde olduğunu söylemekle birlikte desteklerde bekleyen alıcıların aktif olduğunuda söylemek mümkün.

Volkan Kuğucuk / Stratejist
twitter.com/vkugucuk

Verilerle Yön Bulmaya Devam mı?

Bu hafta içinde ABD tarım dışı istihdam rakamaları dikkatle takip edilecektir. Geçtiğimiz hafta 324 bin gelen verilerde, bu hafta ise 333 bin bekleniyor. Bu durumda beklentilerin üzerinde gelen tarım dışı istihdam rakamları altın tarafında satışa neden olabilir.

Değerli yatırımcılar son zamanlarda özellikle Asya ülkelerindeki fiziki talep devam etmekle birlikte altında bu gelişmelerin yukarı yönlü ataklara neden olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Ancak özellikle ETF tarafındaki satışlar devam ettiği müddetçe altındaki sıkışma süreci devam edebilir.

Altın fiyatlamasında korku ve enflasyon rakamları dikkate alınmakta. Görülen o ki altın güvenli liman olma beklentisinden uzak. Bunu bir süredir dile getirmekteydik. Enflasyon kabusuda ortalarda görünmeyince altın şimdilerde fiziki talepten destek bulma çabasında.

Son günlerde bir sıkışma süreci hakim. Bu süreçte bir yöne kırılma yaşanacaktır. İşte tam bu noktada kırıldığı yönde fiyatların yeni bir trend oluşturabileceğini söyleyebiliriz.

Teknik Rakamlar

Teknik açıdan önemli bir noktadayız. Buna göre 1.480 – 1.490 $ ons trend direnci oldukça önemlidir. Bu bölgenin aşılması halinde fiyatların yukarı yönlü hareket etme kabiliyetinin aratacağını düşünmekteyim. Böyle bir durumda öncelikle 1.525 $ ons aşılması halinde ise 1.550 – 1.560 $ ons bölgesi hedef haline gelecektir.

Bir sıkışma sürecinden söz etmekle birlikte 1.450 $ ons bölgesinin altında satıcıların devreye girme ihtimalide unutulmamalıdır. Böyle bir senaryoda sırasıyla 1.425 – 1.400 ve 1.380 $ ons seviyelerine doğru bir geri çekilme masadaki yerini korumaktadır.

Ne yapılmalı?

Özellikle 1.480 – 1.490 bandı üzerinde kaldıkça yukarı yönlü hareket ihtimali unutulmamalıdır. İlk hedef noktamız 1.525 $ ons olacaktır.

Özellikle 1.450 $ ons seviyesinin altında satıcılar aktif olabilir. Böyle bir durumda alım için acele edilmemelidir. Pozisyonda olan yatırımcılarımız ise destek seviyelerine bağlı kalarak sat/al deneyebilirler.

Güniçinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları