Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Yeni bir hareket öncesi

Hafta başından bu yana altında yukarı yönlü harekette hedef bölgemize yakın yerlerde hareket etmekteyiz

Bigpara Haber

Hafta başından bu yana altında yukarı yönlü harekette hedef bölgemize yakın yerlerde hareket etmekteyiz.

Volkan Kuğucuk / Stratejist
twitter.com/vkugucuk

Bugün FED Başkanı Bernanke’nin açıklamaları dikkatle takip edilecektir. Özellikle QE konusunda Bernanke “ Siz yine beni yanlış anladınız” türünden bir açıklama gelirse çalkantılı bir süreç bizleri bekliyor.

Altın’da son durum

Bugünlerde dolar endeksinin gerilemesi altın tarafından olumlu karşılanmakta. Dolar endeksinde gerileme süreci teknik olarak mümkün. Özellikle 82.40 desteğinin altında daha alt noktlara gelmesi mümkün. Bu açıdan bakarsak gerilemenin devam etmesi altın piyasasında rahatlama yaratabilir. 



Grafiğin büyük halini görmek için üzerine tıklayın

Ancak asıl önemli olan konu FED.. Daha önce QE3 konusunda papatya falları açan piyasalarda teşviklerin durumu sonrasında yine papatyalarla fal açmaya devam ediyor. Bilinen tek gerçek  QE sonsuza kadar devam etmeyecek piyasalar bunun farkında.

Teknik Rakamlar

Değerli yatırımcılar dün belirttiğimiz teknik görüntü aynen geçerliliğini korumaktadır.

Teknik açıdan 1.300 – 1.310 bandı kısa vade önemli kanal direnç görevi görmektedir. Bu bölgenin kırılması ve üzerinde kalınması halinde yükseliş yönlü hareketi konuşmak mümkün olacaktır. Bu noktada 1.350 seviyesi yeni hedef bölgesi olabilir.

Ayrıca yakın zamanda yeni bir fiyat hareketinin oluşabileceğini söylemek mümkün. İşin falcılık kısmına girmeyi istemem ama birkaç gün içinde yeni bir fiyat hareketi oluşabilir.

Sonuç itibariyle 1.300 – 1.310 direnç bandı önemini korumaya devam edecek. Belirttiğimiz direnç bölgesi aşılmadığı sürece satışların gelebileceği unutulmamalıdır. Bu durumda bugün için 1.285 bölgesinin altında satış baskıları artabilir. Geri çekilmede 1.270   ve 1.250 seviyesine doğru geri çekilme ihtimaller dahilindedir.

Güniçinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.


Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları