Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Yeni bir hafta ve yeni beklentiler

Geride bıraktığımız hafta zordu. Gerileme devam ediyor ve hangi seviyenin dip olduğu tartışılmaktaydı

Bigpara Haber

Geride bıraktığımız hafta zordu. Gerileme devam ediyor ve hangi seviyenin dip olduğu tartışılmaktaydı.



Volkan Kuğucuk / Stratejist
twitter.com/vkugucuk

Cuma günü yaptığımız yorumda 1.180- 1.160 aralığının önemli bir destek olduğunu ve bu seviyeden tepki gelirse 1.230 üzerindeki olası hareketi olumlu karşılayabileceğimizi belirttik. Haftanın son işlem gününde 1.180 seviyesinden gelen alımlarla 1.234 seviyesinden günü tamamladık.

Bizi ne bekliyor?

Altın fiyatları öyle bir seviyelere geldi ki maliyet konularıda konuşlamaya başlandı. Kimilerine göre 900 kimelerine göre ise 1.100 – 1.200 seviyeleri maliyet seviyeleri. Güney Afrika bölgesi baz alındığında maliyetlerin 1.200 – 1.400 aralığında olduğu belirtiliyor.

Bu noktadan bakacak olursak fiyatların bu seviyelerde hareket etmesi durumunda önümüzdeki günlerde şu veya bu altın üreticisi fiyatların aşırı gerilemesi sonucu üretime ara verdi haberlerini okuyabiliriz. Hal böyle olunca arzın azalması fiyatları yukarı iter mi ? göreceğiz.

Teknik Rakamlar

Değerli yatırımcılar 1.180 seviyesinen gelen tepkiler oldukça olumlu. Özellikle 1.230 üzerinde kalınması halinde 1.270 – 1.280 aralığı hedef haline gelebilir. Ancak burada önemli olan direnç olarak tabir edilen seviyelerin kırılmasıdır.

Beklentim 1.230 seviyesi üzerinde 1.270 – 1.280 direnç bölgesi test edilebilir. Ancak bu direncin aşılaması halinde gerileme hareketleri oluşabilir. Ancak bir noktanın altını çizmek isterimki gerileme hareketi 1.200 üzerinde kaldıkça olumlu görüntüye kavuşabiliriz.

Güniçinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları