Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Yağmasan da gürle dedik bizi yanıltmadı

Değerli yatırımcılar, 1.577 – 1.568 $ ons bölgesinden tepki çıkışı için alım denenebilir

Bigpara Haber

Bir önceki yazımızda 1.625 direncinden gelen satış baskısına dikkat çekerek bu bölgeden satış gelme ihtimaline karşı gerilemede hedef olarak 1.595 – 1.600 $ ons seviyesine dikkat edilmesi yönünde görüş bildirdik.



Volkan KUĞUCUK / Piyasa Analisti
twitter.com/vkugucuk


Nitekim beklentimiz doğrultusunda bir gerileme yaşandı. Yağmasan da gürle dedik bizi yanıltmadı. Kimden bahsediyoruz tabiki Draghi’den. Geçtiğimiz hafta piyasaları heycanlandıran açıklamaların ardından sağlam bir ekonomi planı bekleyen piyasalar Draghi’nin açıklamaları ile sükut-u hayale uğradı ve piyasalar karıştı. Draghi onu dedi bunu dedi ne dedi konularına girmek istemiyorum ama iki noktaya dikkat çekmek istiyorum. Özellikle İspanya ve İtalya borsalarında yaşanan % 4-5 düşüşlerin devamı ülkenin finansal yapısını bozabilir. Atılmayan adımlar faizlerdeki yükselişim hızını kesmeyebilir. Bu durumun devamı ilerde onarılması güç bir fatura bırakabilir. Gerçi Draghi ülkelerin başvruması halinde tahvil alımı yapılabileceğini belirtmesine karşın hükümetlerin şartları karşılaması bir yana başvuru süreci ne kadar sürer (öncelik İspanya’da) ve sonucu ne olur tam bir muamma. Son söz piyasalar artık Draghi’ye yalancı çoban muamelesi yapmazsa iyidir.

Bugün ABD tarım dışı istihdam rakamları önemle takip edilecektir. Gelen verilerin durumuna göre altındaki fiyatlanmalar devam edecektir. Açıklanacak rakamların beklentilerin altında gelmesi gündemdeki QE3 konusunu sıcak tutacaktır.

Teknik Noktalar

Teknik açıdan yaşanan düşüşle birlikte 1.568 trend desteği oldukça önemlidir. Yukarıda 1.600 $ ons bölgesi bugünlerde direnç görevi görmektedir. Kısa vadede 1.568 – 1.600 $ ons aralığı önemli olmakla birlikte 1.568 $ ons seviyesinin altına gerilemede 1.530 – 1.520 destek bandı gündeme gelebilir. Yukarı yönlü bir hareket için mutlak suretle 1.600 $ ons direnci üzerinde kalınması gerekmektedir.

Önerim

Değerli yatırımcılar, 1.577 – 1.568 $ ons bölgesinden tepki çıkışı için alım denenebilir. Bu hareketin devamında 1.600 $ ons direnci izlenmelidir. Bu direncin aşılması durumunda pozsiyonlar 1.625 direncine kadar taşınabilir. Ancak kırılmaması halinde 1.600 $ ons seviyesi satış için iyi bir nokta olarak duruyor.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları