Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Tribünde kalmaya devam

Fed sonrasında herkesin aklında tek bir soru vardı?

Bigpara Haber

Fed sonrasında herkesin aklında tek bir soru vardı?

Fed ne dedi?

Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Aslına bakarsanız Fed hiçbir şey söylemedi. Sadece kendisini Mart 2014 tarihine alıştırmış piyasalar rüyadan biraz erken uyanarak Ekim ayında kazandıklarını cebine koyma telaşına girdiler. Yani Fed kar satışları için bir bahane teşkil etti.

Dün itibariyle satışların 1.320 seviyesine kadar sürdüğüne tanık olduk. Asya’da Çin HSCB imalat PMI ve resmi imalat PMI verilerinin beklenenden iyi gelmesi altında kaybı biraz törpüledi diyebiliriz.

Kasım ayı içinde Hindistan’da düğün sezonunun önündeki tek handikap altın ithalatını kısıtlayıcı vergiler. Buradan yola çıkacak olursak Hindistan’da ithal altın maliyeti 100-130 $ civarında daha pahalı hale getiriyor.

Dün itibariyle yazımızda tribüne çıkalım olan biteni izleyelim başlığını kullanmıştık. Bugün içinde bu başlık geçerliliğini korumaya devam ediyor. Altında henüz her şey bitmedi ama yükseliş içinde bazı önemli kriterlerin bugün gerisindeyiz.

Yine gelişmeleri yakından takip etmeye devam ederek grafiklerin ne anlatmaya çalıştığını yorumlayacağız.

Teknik Rakamlar;

Teknik açıdan altında yeninden olumlu bölge bugünlerde 1.340 – 1.345 seviyelerine denk geliyor. Yani bu bölge üzerinde kaldıkça satış etkinliği bir miktar azalabilir. Ancak burada altın ile ilgili olumlu seyrin devam etmesi destek bölgelerine değil direnç bölgelerine bağlı. Özellikle 1.360 direnci geçilmediği müddetçe altında yukarı hareket beklentisi kuvvetlenemez.

Aşağı yönlü harekette ise 1.320 ilk destek olmakla birlikte daha aşağı sarklamalarda 1.310 – 1.305 bandı ihtimaller dahilinde olup masadaki yerini korumaya devam ediyor. Özellikle bugünlerde 1.335 seviyesine olan ataklar yeniden satış fırsatı olarak kullanılırsa 1.310- 1.305 bandını dikkate almakta fayda var.

Ne Yapılmalı;

Değerli yatırımcılar;

Altında 1.333 seviyesine dönük tepki atakları gelebilir. Ancak bu bölge geçilmediği müddetçe sadece tepki çıkışı olarak kalacaktır. Bu noktada destek seviyelerine yönelik baskı ihtimali henüz gündemden kalkmış değil.

Bu nedenle alım düşünen yatırımcılarımızın bir müddet daha dışardan olanı biteni izlemeleri daha sağlıklı olacaktır.

Gün içinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları