Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Trend değişti mi?

Amerika’dan piyasaları rahatlatan haber geldi...

Bigpara Haber

Amerika’dan piyasaları rahatlatan haber geldi. Ancak bu haber aslında sorunun bir miktar daha ötelendiğinin göstergesi.Bütçe  sorunu 15 Ocak tarihine ötelenirken borç tavanı için son tarih 7 Şubat olarak belirlendi.

Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Bu koşullarda tahvil azatlım programı birkaç ay daha Fed’in önüne gelemeyebilir görüşü altında yükseliş hareketini destekledi diyebiliriz. Diğer noktada dolar endeksinin sert geri çekilmesi altın tarafına olumlu yansıdı.

Teknik Rakamlar;

Teknik  olarak alçalan dünden bu yana  alçalan kanalın üzerine atmayı başaran bir görüntü var. Şayet 1.300 – 1.305 bandı üzerinde tutan bir altın görebilirsek 1.330 üzerinde kalma çabalarına tanık olabiliriz. Özellikle 1.330 üzerinde kalınmasıyla beraber güçlenen bir yapı izleyebiliriz. Bu noktada altında yeniden 1.370 – 1.390 aralığını konuşmaya başlayacağız.

Kritik olarak 1.300 desteği oldukça önemli. Bu desteğin altındaki kapanışlar yeniden alçalan kanalın içine geri dönüş anlamı taşıyacağından dikkatle izleyeceğiz.

Ne yapılmalı;

Değerli yatırımcılar 1.330 kritik sayabileceğimiz bir direnç . Üzerindeki kapanış güçlenen hareketin simgesi olabilir. Bu noktada 1.380 – 1.390 bandı muhtemel hedef olarak kabul edilebilir. Böyle bir senaryoda alım yönünde pozsiyonlar korunabilir.

Aksine 1.300 desteğinin altında kapanışlarda aşağı kanala geri döenceğimizden temkinli hareket edilmesi yerinde olacaktır.

Gün içinde olan gelişmeleri @vkugucuk twitter hesabımızdan yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları