Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

TL/Gram’ın 102-103 aralığından fiyatlanmasını görebiliriz

99,5 üzerinde kalabilirsek ve $ ons fiyatlarıda 1.760 – 1.800 aralığına kadar yükselirse TL/Gram’ın 102-103 aralığından fiyatlanmasını görebiliriz

Bigpara Haber

Şükürler olsun ki FED var parasal genişleme ihtimali var.



Volkan KUĞUCUK / Piyasa Analisti
twitter.com/vkugucuk

Şaka bir yana bir önceki yazımızda belirttiğimiz üzere 1.700 – 1.720 $ ons seviyesinde zorlanan altın fiyatları ABD tarım dışı istihdam rakamlarının beklentilerin altında gelmesiyle yeniden zirveye doğru bir atak gerçekleştirdi. Altın piyasasında fiyatlamarı izlerken konut satışlarını, güven endeksini boşverin varsa yoksa istihdam.

Bundan Sonrası ….?

Bundan sonrası önemli. FED’in yeni bir parasal genişleme yapacağı beklentisi ile kelimenin tam anlamıyla coşan bir piyasaya tanık olduk. Gerçi önceki yazılarımızda 1.572 – 1.600 $ ons aralığından alım yönünde görüş bildirmemiz nedeniyle yaşana bu yükseliş bizler açısından bu sürpriz değil.

Kritik tarihler önümüzde durmaya devam ediyor. 12-13 Eylül tarihlerinde hem Avrupa kıtasından hemde Amerika kıtasından gelecek haberlere odaklı olduğumuz unutulmamalı. 12 Eylül tarihinde Alman Yüksek Mahkemesin’den ESM fonu ile ilgili karar açıklanacak. Bunun yanında 12-13 Eylül tarihlerinde FED’in açıklamalarına odaklanacağız.

Değerli yatırımcılar bugünlerde tam gaz devam eden risk alma iştahı (özellikle altın için söylüyorum) FED’den gelecek açıklamalara odaklanacaktır. Bernanke yeniden şartlar oluşursa, masamızda, üzerinde çalışırız gibi yuvarlak laflarla günü kurtarmaya çalışırsa rüzgar bir anda tersine dönebilir. Bu durumda düzeltme hareketi içine girebiliriz. Aksine FED QE3 konusunda bu sefer ciddi sayabileceğimiz bir takım sinyaller verirse bu durumda altındaki yükselişin bir müddet daha devamına tanık olabiliriz.Bu nedenle bu hafta içinde kritik sürecimizin hala devam ettiğini söylemeden geçemeyeceğim. İşin açıkçası bugünlerde yön tayini yapmak biraz zorlaştı.

Teknik Rakamlar

Teknik açıdan 1.700 – 1.720 bandı arasında zorlanan fiyatlar istihdam rakamları sornasında sert yükselişle 1.740 $ ons seviyesine kadar bir yükseliş yaşadı. Trendin devamı açısında 1.710 $ ons üzerinde kalma gayreti bizce önemli. Her ne kadar yön tayininin zorlaştığını belirtsekte 1.710 $ ons üzerinde kalamazsak (kısa vadeli göstergelerdeki yorgun süreç devam ediyor) 1.685 $ ons desteğine kadar olası bir geri çekilmeye dikkat edilmelidir. Böyle bir senaryonun  işlerlik kazanma ihtimalinin  bugünlerde devam ettiğini ayrıca belirtmem gerekiyor. Aksine fiyatlar gelişmelere göre 1.710 $ ons üzerinde kalma gayreti gösterirse 1.760 – 1.800 $ ons aralığına kadar gitme ihtimalide aynı zamanda gündemde bulundurulmalıdır.

Sonuç itibariyle yatırımcılarımız 1.710 $ ons desteğinin altında risklerini kontrol etsinler. Yeni alım yapmak isteyen yaıtırmcılarımız ise 1.710 $ ons desteğinin altında bir fiyatlama olursa 1.685 $ ons desteğine kadar olası geri çekilmeyi izleyebilirler.

Eğerki 1.710 $ ons üzerinde kalma gayreti güçlü olursa pozisyonlar aynen korunabilir. 

TL Gram

Dolar TL kuru bugünlerde 1.80 seviyelerinde hareket ediyor. Buna göre TL/Gram fiyatları 99,5 seviyelerinden işlem görüyor. Eğerki kar satışlarının etkin olduğu düşünülürse TL/Gram fiyatlarının 97,5 seviyelerine kadar gerileme riski var. Şayet 99,5 üzerinde kalabilirsek ve $ ons fiyatlarıda 1.760 – 1.800 aralığına kadar yükselirse TL/Gram’ın 102-103 aralığından fiyatlanmasını görebiliriz.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları