Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

TL/Gram fiyatları 98- 99 bandında dalgalanabilir

Geride bıraktığımız haftada altın fiyatları gerileyerek beklentimiz dahilinde hareket etti.

Bigpara Haber

Geride bıraktığımız haftada altın fiyatları gerileyerek beklentimiz dahilinde hareket etti.



Volkan Kuğucuk / Turkish Yatırım Kapalıçarşı Şb. Yönetmeni
twitter.com/vkugucuk

Gerileme sürecinde bizce kar satışları olarak isimlendirmek daha doğru 1.710- 1.720 bandından tepki alımlarının geldiği görülmektedir.

Teknik Veriler

Teknik açıdan 1.800 $ ons direnci üzerinde hareket kabiliyeti sağlayamayan altın fiyatları işin doğası gereği gerileme sürecini yaşıyor. Kademeli olarak gerçekleşen gerilemede 1.710 – 1.720 destek bandından gelen tepkiler şimdilik olumlu.

Ancak burada gelen tepkilerin yeni bir yükseliş başlatabilmesi için bu hareketin 1.750  $ ons direnci üzerinde olgunlaşması gerekliliğini buradan bir kez daha hatırlatmak yerinde olacaktır. 

Bugün için 1.725 $ ons üzerinde hareket edilmesi fiyatlarda bir rahatlama sağlayabileceği gibi 1.730 – 1.740 $ ons aralığı gündeme gelebilir.

Ancak 1.725 üzerinde bir hareket sağlanamazsa tekrar olası satış baskısına dikkat edilmesi yerinde olacaktır. Böyle bir durumda yeniden 1.710 $ ons desteğine doğru bir geri çekilme ihtimalimiz yerli yerinde durmaktadır.

Yeniden alım yönünde piyasaya katılmak isteyen yatırımcılarımız ise 1.710 – 1.690 aralığından kademeli olarak piyasaya dahil olabilirler.

Sonuç itibariyle gelen tepkilerde 1.725 $ ons üzerinde hareketimiz bugün için önemli. Aksi halde satış baskıları devam edebilir. Özellikle 1.720 $ ons bölgesinin altında gerileme etkinlik kazanabilir.

TL/Gram ile ilgili ;

Geçtiğimiz hafta $ /TL kurunun takip edilmesi yönünde tavsiyede bulunduk. Geldiğimiz noktada $ ons fiyatlarındaki gerilemeye $/TL kuruda ayak uydurunca TL/Gram fiyatlarıda geriledi.

Bugünlerde özellikle $ /TL kuru 1.79 – 1.80 aralığında olması halinde TL/Gram fiyatları 98- 99 bandında dalgalanabilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 100-101 TL/Gram bandından fiyatlamaları görebiliriz.

Tekrar görüşmek ümidiyle bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları