Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

$/TL kurunu dikkatle takip edin!

Bugün $/TL kurunda kısmi yukarı hareketlere tanık olmaktayız.

Bigpara Haber

Geçtiğimiz hafta itibariyle gerileme ihtimalinin ortadan kalkmadığını belirtmekle birlikte 1.760 $ ons destek bölgesinin altında fiyatların ilk adımda 1.740 $ ons destek seviyesine kadar gerileyebileceği uyarısında bulunduk.

Turkish Yatırım / Kapalıçarşı Şb. Yönetmeni
v.kugucuk@turkishyatirim.com
twitter.com/vkugucuk

Dünya ekonomisi

Dünyadaki ekonomik görünümdeki herhangi bir değişiklik yok. İspanya’nın kredi notunun düşürülmesinin yanında ABD seçimleri ve istihdam rakamlarındaki durum fiyatlamaları etkileyebilecek faktörlerin başında geliyor. Özellikle Avrupa ekonomisinin durumu bu bağlamda dikkatle takip edilmesi gereken noktadır. Eğer ki Avrupa’da çözümün gecikmesi yada somut bir takım gelişmelerin ortaya çıkmaması halinde altın fiyatları kısmi olarak baskı altında kalabilir.

Genel görüntüde parasal genişleme süreçlerinin devam etmesi orta ve uzun vadede olumlu görüntünün korunmasına yardımcı olmaktadır. Bu nedenle kısa vadeli geri çekilmeler şimdilik düzeltme süreci olarak adlandırılabilir.

Altın fiyatları yönü açısından daha önceleri belirleyici görev yapan dolar endeksini takibe devam edeceğiz. Bugünlerde dolar endeksinin 80.20 direncinin üzerinde hareket etmesi halinde 80.70 seviyeleri test edilebilir. Bu durumda altın fiyatlarına baskı yaratabilir.

Teknik Veriler

Teknik açıdan 1.800 $ ons direncine dönük atakların satışlarla karşılanması ve yeniden alıcıların güçlü bir şekilde alıma geçmemeleri gerileme sürecine etkinlik kazandırdı. Bugünlerde 1.720 – 1.710 $ ons bölgesi test edilebilecek seviyelerin başında gelmektedir. Belirttiğim bölgenin altında 1.690 – 1.700 $ ons destek bandına kadar kademeli geri çekilme beklentim dahilindedir.

Bugünlerde 1.750 – 1.760 $ ons direnç bölgesinin üzerinde hareket edilmemesi halinde geri çekilme sürecinin devam etmesi muhtemel gibi görünüyor.

Bu nedenle kısa vadeli olarak alım düşünen yatırımcılarımız kademeli olarak 1.740 – 1.690 aralığından alım deneyebilirler. Özellikle 1.720 - 1.690 $ on aralığına kadar oluşabilecek bir geri çekilme %50’lik bir düzeltme olarak algılanacağından bu bölgelerden tepkilerin gelmesi son derece olumlu bir hareket olarak algılanmalıdır.

Sonuç itibariyle 1.750 – 1.760 $ ons üzerinde hareket edilmedikçe geri çekilme süreci devam edebilir. Yükselişin devamını tanımlamak gerekirse 1.800 $ ons üzerinde bir harekete ihtiyacımız var.

TL/Gram ile ilgili;

Bugün $/TL kurunda kısmi yukarı hareketlere tanık olmaktayız. Eğer ki $/TL kuru 1.8350 seviyelerine doğru bir atak gerçekleştirirse altın ons fiyatlarındaki gerilmenin etkisi TL/Gram fiyatlarına sınırlı olacaktır.

Bugünlerde özellikle $ /TL kurunun durumu dikkatle takip edilmelidir. $ /TL kuru 1.80-1.82 aralığında fiyatlanırsa TL/Gram fiyatları 98-100 TL seviyesinden işlem görebilir.

Tekrar görüşmek ümidiyle bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları