Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Tepki ataklarında 100-101 TL seviyelerinden fiyatlanabilir

Altındaki gerileme sürece destek seviyelerini test ederek devam ediyor

Bigpara Haber

Altındaki gerileme sürece destek seviyelerini test ederek devam ediyor.



Volkan Kuğucuk  / Turkish Yatırım Kapalıçarşı Şb. Yönetmeni
twitter.com/vkugucuk


25 Ekim tarihinde FED toıplantısı ve ABD işsizlik başvuruları açıklanacak. Özellikle FED’den gelecek açıklamalar altın fiyatlarını etkileyebilir.

Teknik Veriler

Teknik açıdan 1.710 destek bölgesi üzerinde kalma gayreti içinde olan altın fiyatlarında bu bölgenin hemen altında bir önceki yazımızda da vurguladığımız üzere 1.690 $ ons desteği bulunmaktadır.

Sizlerden gelen sorulara tek cümle ile yanıt vermek gerekirse yükseliş yönlü bir hareketin varlığından söz edebilmek için fiyatlamaların 1.750  $ ons direnci üzerinde olgunlaşması gerekliliğini buradan tekrar vurguluyorum. 

Bugünlerde 1.700 $ ons bölgesinden gelebilecek tepkilerin etkili olabilmesi için 1.715 $ ons üzerinde kalmamız gerekiyor. Böyle bir görüntüde 1.730 $ ons bölgesine kadar bir yükseliş ihtimalimiz korunmaktadır. 
 
Sizlerde gelen soruların bir çoğu yeniden altın almak için hangi seviyelerin daha uygun olduğu yönünde.

Kademeli olarak alım düşünen yatırımcılarımız 1.710 – 1.690 $ ons aralığından alım düşünebilirler. Ancak burada bir noktanın altını çizmek istiyorum. Özellikle 1.690 $ ons seviyesi altında bir hareketin oluşması halinde stop/loss (zararı durdur) seçeneğini kullanarak alım yönünde olan pozisyon riskleri en aza indirilmelidir.

Sonuç itibariyle tepki alımlarının gelebileceği bölgedeyiz. 1.690 $ ons üzerinde kaldığımız müddetçe tepki alımları gelebilir. Burada takip edeceğimiz tek nokta bu alımların gücüdür. Güçlü olan alımlar altın fiyatlarını yeniden yukarı çevirir. Özelikle 1.730 – 1.750 $ ons arasında olgunlaşan bir hareketi olumlu karşılayacağız. Ancak gücü olmayan katılımlarda ise direnç seviyelerinden satış yapmak mantıklı bir seçenek olarak önümüzde duruyor.

TL/Gram ile ilgili

Bugünlerde özellikle $ /TL kurunun 1.79 – 1.80 aralığında hareket etmesi durumunda TL/Gram fiyatları 97-99 bandında fiyatlanacaktır. Olası tepki ataklarında TL/Gram 100-101 TL seviyelerinden fiyatlanabilir.

Kurban bayramınızı ve Cumhuriyet Bayramınız kutlar huzur, sağlık ve mutluluk içerisinde geçmesini temenni ederim.

Tekrar görüşmek ümidiyle bol kazançlı günler dilerim...

Not: Bayram tatili sürecinde twitter.com/vkugucuk twitter hesabımda altın fiyatlarını ve gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Yazarın Diğer Yazıları